Svåra val och en spännade nyhet!

Igår tog vi hem lite tapetkartor. Vår hyresrätt är jättemysig MEN, den har ett stort minus och det är att majoriteten av väggarna har en mönstrad vävtapet a la 80-tal. Hittills har vi löst de värsta ytorna med en matt takfärg på väggen för att mönstret inte ska vara så framträdande (jepp, man aktar sig för att luta sig för mycket mot väggarna eftersom de är sjukt känsliga för fläckar och skav...). Vår vardagsrumstapet däremot var helt nysatt när vi flyttade in och eftersom rummet är 35 kvm så är en omtapetsering inget som vi velat bjuda hyresvärden på precis. Det är bara att jag inte tål tapeten som sitter! Det är en hiskelig decoramatapet och den förstör verkligen allt i rummet; ljuset, möblerna, färgerna och stämningen.

Nu till något spännade, jag hintade lite om det i början av sommaren, och det är att vi håller på att omvandla vår hyresrätt till bostadsrätt! Som det ser ut nu så är vi (och banken) lyckliga ägare till vårt hem inom 4 månader. Detta förändrar ju läget radikalt för allt vi från denna dagen gör här hemma gör vi åt oss själva, och dessutom gagnar det (förhoppningsvis) en framtida försäljning. Så, snart är två års "lidande" till ända för nu är vi grymt sugna på att tapetsera om.  Tapetkartorna vi kikar i är Look från Midbec, Perroquet från Nina Campbell samt Pip från InTrade. Den sistnämda är jag så kär i att jag önskade att jag hade en sommarstuga med många många små rum som jag kunde tapetsera med tapeter från hela serien! En sak är säker och det är att den turkosa med blommor, rosetter och fjärilar ska upp någonstans, jag har bara inte bestämt var. Vem sa att det är lätt att tapetsera?? Bara valet av tapet är ju galet ansträngande ;-).


Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Japp, Pip-kollektionen är heeeelt underbar!!! Rena rama lyckopillret. Ska bli kul att se vad ni väljer för tapet. :-)

2009-09-13 @ 22:47:00
URL: http://www.kanal5.se/fixaodona
Postat av: Fröken Prickig

Jag älskar Pip, när jag får mitt hus (hoppas snart) ska jag ha den - definitivt!

2009-09-14 @ 20:46:49
URL: http://frokenprickig.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Klart roligare att fixa hemmet när man bor i bostadsrätt. Ser fram emot efterbilder när Pip är på vägen.

2009-09-23 @ 15:56:09
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Sofia

jag har precis beställt rullar ur pip. den gula med fåglar ska upp i vardagsrummet. åh så glad jag kommer bli inne i det nuvarande svart-vita rummet.

2009-11-09 @ 08:36:08
URL: http://fiazoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback