STUVA - en barnslig nyhet från IKEA

IKEA lanserar nyheter fyra gånger varje år, katalogsläpp i augusti, nyhet i oktober, februari och april och just det sista nyhetssläppet upplever jag som extra spännade. Kanske hör det ihop med att våren är i antågande och allt känns lite extra nytt och fräscht, eller så sparar de på godbitarna till sist helt enkelt. Bl. a gillar jag metervaran BRITTEN designat av Emma Jones, troligtvis extra mycket eftersom min stålmormor heter Britten och det är ett roligt namn. Tyget är en lätt, nästan skir bomullstextil som finns i fem olika mönster för 19:-/m.

En annan nyhet är förvaringsserien STUVA för de små människorna. Jag tycker att det är en jättefin serie med en bra balans av klassikt och lekfullt som gör att rummet kan växa med barnet och möblerna hänga med länge. Om man jämför den första och andra bilden med varann så ser man vad möbler i färg påverkar rummet. I den första bilden är möblerna vita och rummet kan lätt, med övrig inredning, anpassas för att tilltala ett äldre skolbarn. Å andra sidan känns rummet lite opersonligt, nästan sterilt. I den andra bilden sprakar färgerna och det är ingen tvekan om att det bor bus och stoj här men när barnen växer upp krävs kanske ett byte eller en ommålning av möblerna för att passa sin mognare ägare. Något att tänka på när man väljer möbler till växande barn.


Foto: IKEA

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

De gröna (vad annars) finns sedan några månader tillbaka i Wiggos rum. Superpraktiska och riktigt snygga! Det var omedelbart gillande vid första ögonkastet.

2010-04-20 @ 22:02:59
URL: http://fixaodona.blogg.se/
Postat av: Sofia Flobrant

Sv: Tack så mycket!

2010-04-21 @ 08:31:41
URL: http://sofiaflobrant.com
Postat av: Postadress Torslanda

Helt galet fint!!! Jag har missat dem på IKEA

2010-04-21 @ 20:10:59
URL: http://www.postadresstorslanda.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Jag gillar det jag ser!!de ser lovande ut för ikea.

2010-04-21 @ 20:43:02
URL: http://www.alexoslillavrld.blogspot.com
Postat av: Frida

Jag hittar inget STUVA på hemsidan, men det kanske är på g?

2010-04-22 @ 09:49:55
URL: http://fridabjorklund.com/blogg
Postat av: HomeRiver

Oj, då. Bäst att jag INTE tittar för mycket... Tur att jag har långt till IKEA. Eller, nu är jag visst inte riktigt uppriktig. Välkommen till ekoutlottning på min blogg :)

2010-04-27 @ 17:24:55
URL: http://homeriver.blogg.se/
Postat av: Anonym

Finns ej på hemsidan?

2010-04-30 @ 08:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback