Katalogmingel på IKEA Kalmar

I torsdags var det dags för den efterlängtade kataloglanseringen på IKEA och  jag råkar veta att de är många inredningsälskares höjdpunkt när möbeljättens lilla bibel dimper ner i brevlådan. Tyvärr har det dykt upp alldeles för mycket to do's på det privata planet de senaste dagarna men här kommer en återblick från eventet. Bättre sent än aldrig.

Till vardags jobbar jag som inredare på IKEA i Kalmar men på press/förhandsvisningen hade jag nöjet att vara på plats som bloggare, först jobba i tre timmar, sedan byta om och hämta kamera och block, för att en timme senare åter igen ut och jobba som vanligt... hard nock life ;-). Kl 9.00 samlades ett trettiotal inbjudna IKEA Family-medlemmar, press och alla anställda i kundrestaurangen för frukost och varuhuschefen Karin Fröding berättade om tankarna bakom årets katalog, Det är insidan som räknas hävdar IKEA, och fokus ligger på förvaring. Inför lanseringen har alla varuhus bjudit in olika design- och inredningsprofiler för att inreda sitt eget vitrinskåp, en möbel som enligt trendvetarna gör renässans i hemmet. I Kalmar visade Ulrica Hydman-Vallien upp sin glaskonst för Kosta Boda i ett belyst LIATORP. Personligen har jag lite svårt för att bli riktigt entusiastisk över sånt som jag inte gillar (estetik som inte faller mig i smaken) och i onsdags grubblade jag över hur jag skulle bemöta hennes konstnärliga design. Jag hade inte behövt oroa mig för när jag väl träffade denna excentriska formgivare så går det inte annat än att gilla henne. Hon är verkligen en dam med skinn på näsan som har åsikter om både det ena och det andra, med glimten i ögat och hon avrundade ödmjukt sitt anförande med " ...jag gillar IKEA [...] det är mycket som är vackert men det här är vackrare." medan hon slår ut med armen mot sina egna alster.  Jag kan inte annat än beundra henne för hennes kommersiella förmåga då hennes alster representeras världsomfattande och de flesta gillar hennes produkter. Själv gillar jag henne.

Efter den lilla presentationen visades vi runt i den rykande färska utställningen Låt dina saker hitta hem som visar på IKEAs heminredningskunskap och fenomenala förmåga att ta fram produkter som tillför ett hem ordning i kaoset och ger varje liten pryl en egen plats. Utställningen kommer att finnas på varuhusen i tio veckor och är med sitt svart/vita uttryck något nytt i varuhussammanhang. Mer som en installation än IKEAs vanliga rum och hem. Med sig därifrån fick alla årets katalog och var du inte en av de som besökte ett katalogevent i torsdags börjar den distribueras till hemmen från och med imorgon!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: TINA

hejsan!

jag undrar hur du fick jobbet på ikea i kalmar?

Jag har sökt runt på hemsidna men hittar ingenstans där man kan lägga in en ansökan. Jag har tänkt att skriva ut allt och gå dit med cv och diverse saker. Men då undrar jag, är ikea som maxi och andra stora företag som bara slänger ansökningar och tar in kontakter iställer eller finns det en chans för att jag kan bli kallad för en intervju?



mvh tina

2012-03-03 @ 23:53:34
URL: http://fjallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback