Time Present av Cecilia Dreyfert

En av utställningarna på Formex var den av Trendgruppen utvalda designexaminater och deras arbeten från några av landets deisgnskolor. Jag tycker alltid det är jättespännande med ung formgivning och att höra tankarna bakom formgivningen, förmodligen för att jag själv kan relatera till min kandidat på Designprogrammet.

Något som jag tycker stack ut i mängden var charmiga Cecilia Dreyferts Time Present och så här säger hon själv om sitt arbete: - Idag när vi är många som upplever att vi inte ‘har tid’ och söker verktyg mot stress - orsakat av en kamp mot klockan - behöver vi reflektera över vår perception av tid. Med ‘Time Present’ gör jag tiden synlig, till ett immateriellt objekt.

För mig är det ett spännande objekt som verkligen väcker tankar om tiden. Tid är pengar säger man ju (ljuset är format som en diamant) och det är intressant att hon har synliggjort tiden som ett ljus - gjort något så flyktigt som tid till något greppbart. 1h. Personligen började jag fundera över om det mest värdefulla vi kan ge varann, i vårt stressade samhälle, är just tid? Vad tycker du?


Foto: Pressbilder publicerade med tillåtelse av designern
Kommentarer
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Tid och kärlek. Och kärlek betyder ju bl a att man ger varandra tid.

2010-08-16 @ 22:24:07
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: yoko på http://liten-anna.blogspot.se

jaaa....hon är fantastiskt filosofisk i sin design!

2011-06-20 @ 15:27:53
URL: http://liten-anna.blogspot.se
Postat av: Ledighetsparadiset Solåkra

Den säljs via www.gallerypascale.com

2011-09-26 @ 17:05:03
URL: http://solakra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback