Oktobernytt: IKEA PS MASKROS i storlek S

Sedan IKEA släppte sin senaste PS-kollektion för ettochetthalvt år sen är det nog många med mig som drabbades av blixtförälskelse när Marcus Arvonens maskroslampa gjorde entré. Och om man händelsevis inte blev kär på stört så fanns det ju tillfälle att se den i än det ena och än det andra sammanhanget och kanske kom den allra bäst till sin rätt om man fick se den lysa upp mörkret och kasta sitt vackra skuggspel på omgivningen. MEN, det fanns ju ett stort men med den här skulpturala ljuskällan och det var att den inte passade sig i gemene hem. Nej med en diameter på 0,8 m så kräver den sin omgivning och en vanlig 2,40 villa står sig ganska slätt i konkurrensen om den perfekta takhöjden. Vad gör IKEA då? Jo de lanserar nu en lillebror till IKEA PS MASKROS som, med sina ø50 cm och 499:-, passar de många människorna! Jag var den första att jubla eftersom jag vet hur stor efterfrågan har varit på en mindre variant. Dessvärre tonade jublet ut och skepsisen tog istället plats. IKEA har verkligen designeliten innanför sina portar och det märks i den stora MASKROS-lampan som är så otroligt vacker i sin enkelhet, proportioner, luftighet och skulpturala uttryck. Men med den lilla varianten har kostnadsmedvetenheten lagt krokben för formen och man använder samma storlek på fröerna som till den stora, med resultatet att hela uttrycket plattas ut och gör den lilla lampan lite randig och kantig Något som jag tycker syns ännu tydligare i verkligheten än på bilden. Synd på en sådan god idé. Vad tycker ni, hamnar MASKROS small i hiss eller disskorgen?


Foto: IKEA

Kommentarer
Postat av: Moa

Den hamnar hos Moa och Fisen, tror jag, ska bara se den i verkligheten först! :o)

2010-09-29 @ 21:25:42
Postat av: Lotten

Hmm... på bilden ser den ju inte så kul ut faktiskt. Även om idén var god så får det nog bli diss för min del...

2010-09-29 @ 22:21:41
URL: http://ornnastet.blogspot.com
Postat av: Loppan Lorum

Visst, den stora är klart snyggast, men Jag tycker nog den lilla ser bättre ut i verkligheten än på den där bilden i a f. Tack och lov, eftersom jag just hängt upp en här hemma! :)

2010-09-29 @ 22:36:56
URL: http://loppanlorum.blogspot.com/
Postat av: Ulrika

Ja, den ser inte så kul ut på bilden, kanske är den bättre i verkligheten. Eller så är det kanske nödvändigt att lampan är så där stor som originalet för att den ska bli sådär snygg och maffig som man vill ha den?

2010-09-30 @ 10:52:22
URL: http://www.snyggtigen.se
Postat av: pernilla

Att döma av bilderna så ser den lite trist ut. Den ser lite ut som en dålig kopia, typ som alla taskiga kopior av Mooois Random light.

2010-09-30 @ 15:34:56
URL: http://vitaparlor.blogspot.com
Postat av: tush

iden får hiss

2010-10-01 @ 13:06:58
URL: http://www.filmkritikerna.se
Postat av: Anonym

Fortfarande en HISS. Jag har den mindre här hemma och den ser betydligt rundare ut än på din bild. Vacker design rakt igenom!

2010-10-01 @ 21:55:40
Postat av: carina

Jag såg det på IKEA häromdagen och det exemplaret såg bättre ut än på bilden men helt klart är den stora magnifik men den lilla kommer att bli en storsäljare. Vi har den stora som tog tid att hitta bra plats till men nu kommer man inte att vara så unik längre när väldigt många fler kommer att köpa den lilla. Men så är ju IKEA för de många människorna så det är väl rätt tänkt ändå!

2010-10-02 @ 23:25:49
Postat av: DAHLARNA

Jag är en av de som efterfrågat & längtat efter denna mindre maskroslampa! Jag har tyvärr inte sett den live än, men hoppas innerligt att jag gillar den även då. För jag SKA ha en :-)! Jag har dock hoppats på att det ska bli lika fint & ge samma effekt som den stora. Vi ses på söndag! Kram

2010-10-05 @ 22:39:04
URL: http://dahlarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback