5 DIY adventskalendrar

Ja, jag vet att man redan fått öppna andra luckan på kalendern men idag har det stått på agendan att surfa inspiration inför ett kreativt projekt jag gör som frilans för IKEA. Många julpyssel och adventskalendrar har flödat förbi så jag samlade några av mina favoriter. Det är ju faktiskt aldrig för sent, vem har någonsin haft problem med att det måste öppnas flera luckor på samma gång liksom.
 
Hemma hos oss blir det ingen kalender i år för jag tänkte att Marsipanrosen är för liten för det. Nu börjar jag ångra mig men det får faktiskt vänta till nästa år för jag kommer befinna mig i Älmhult mer eller mindre fram till jul. Och lika bra är kanske det, då har jag ett år på mig att samla ihop tomma toarullar till denna fina holkvariant:
 
Klicka på bilden för att komma till källan.
 
En annan väldigt enkel är nedanstående variant av små papperspåsar. Har du inga färdiga så visade jag förra året hur man lätt viker egna, häng sedan upp direkt på väggen med ett klistermärke.
 
Klicka på bilden för att komma till källan.
 
Det här är också en förlängning på kalendern jag gjorde förra året, toppstjärnan fixade jag nämligen till precis så här genom att klippa ut två stjärnor av papper och sy ihop dem på symaskinen. Fiffigt eftersom man kan anpassa storleken efter innehållet.
 
Klicka på bilden för att komma till källan.
 
Att jag har en förkärlek för husformen blir tydligt i dagens lilla kalendersamling men hur söt är då inte den här radhusvarianten så säg?
 
Klicka på bilden för att komma till källan.
 
Sist ut är denna typ som ser ut som en tepåse modell större. Så otroligt fin grafisk design, och faktiskt ganska enkel eftersom det finns en printmall i länken.
 
Klicka på bilden för att komma till källan.
 
Sådär ja, perfekt sysselsättning framför tv:n ikväll, för du missar väl inte hemmarfixarnas realityserie Drömkåken på TV4 20.00? Men vet ni, det är helt okej att värma på lite glögg, krypa ner under en filt och spara alla fina DIY-idéer till nästa år också...

Kommentarer
Postat av: Ulrika Isaksson

Tack för toppenbra idéer! Som vanligt, får jag härlig inspiration när jag kikar in hos dig. Det är inte alltid jag lyckas dra igång alla önskvärda projekt, men jag börjar få en stor bank nu. Tack!


Svar: Vad kul att det inspirerar, tack för att du peppar! :)
Little Miss Fix It

2013-12-03 @ 07:16:11
Postat av: Emma F

Riktigt bra idéer, kul med variation. Vi gjorde ytterligare en variant, för tredje året i rad. Och insåg att vår ettåring är smartare än sin bror, så här blir det till att ägna kvällen åt att slå in 22 legobitar i vitt papper. Bra tänkt av mamman och pappan med andra ord...:)

http://emmafahlstedt.se/paketkalender-arets-upplaga/

2013-12-03 @ 13:30:14
URL: http://emmafahlstedt.se/blogg
Postat av: Sandra

Vilka fina adventskalendrar! Denna inspirationen tar jag med mig till nästa år...

Svar: Jag med! :)
Little Miss Fix It

2013-12-05 @ 07:44:52
URL: http://minsmak.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback