Klädskåpets handtag

Nu har vi precis vinkat av Marsipanrosens farmor som varit på besök hela veckan, det har varit supermysigt och fullt upp och äntligen kan bloggen få lite kärlek och jag ska försöka beta av frågor/kommentarer och Formex och.. och allt där emellan. Vad kul att ni gillade klädskåpet! Men med den tapeten, vad finns det inte att gilla liksom? Jag fick en fråga om handtaget och såklart visar jag hur det blev till.
 
Man behöver:
mjukt formbart läder
lite snöre eller rep (jag hade en snutt av tunn klätterlina liggandes och den syns ändå inte så perfekt tillfälle att ta vad man har)
en symaskin som klarar lite tjockare material och nål därefter, för mig funkade denim-nålen.
en pryl, till skruvhålen i skinnet
fina skruvar eftersom de är synliga
 
Jag provade mig fram hur lång stroppen skulle vara och kom fram till knappt 20 cm läder och 12 cm rep. Klipp till lädret så att det räcker om repet och får en tight sömsmån. Sy en söm bara där repet ligger. Välj långa stygn eftersom maskinen får kämpa lite med materialet, använd gärna en specialpressarfot för skinn, det underlättar. (Eventuellt kan man lägga smörpapper under för att skydda skinnet från att repas av matarna, syr man fast det kan man ju dra loss det). Ursäkta de dåliga bilderna från en mörk kväll.
 
 
När handtaget är färdigt är det bara att borra ett hål stort nog att pilla in ändarna i. Fundera över åt vilket håll dörren öppnas och hur du vill ha sömmen. Personligen ville jag ju att sömmen skulle ligga utåt så att rundningen ligger skönt mot fingret när man öppnar åt höger. Dra så mycket att repet stoppar upp på utsidan, gör hål i lädret med en pryl och skruva fast ändarna på insidan. Klart!
 
Det fina med läder är att det håller i en evighet och bara kommer bli vackrare med åren...
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Anna G

Göra hål i lädret med en pryl? Det är inte en syl du menar? :)

Svar: http://lmgtfy.com/?q=pryl+l%C3%A4der&l=1
;)
Little Miss Fix It

2013-01-25 @ 19:48:08
Postat av: Anna G

Där ser man, nu lärde jag mig nåt nytt :)

Svar: Jamenvisst, så bra. :)
Little Miss Fix It

2013-01-25 @ 21:36:58
Postat av: A Merry Mishap

Wonderful!

2013-01-29 @ 05:05:47
URL: http://amerrymishap.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback