DIY - Klä en konservburk, t ex. med tyg

Nä nu har det varit alldeles för sorgligt och opyssligt här på bloggen så idag tänkte visa hur man kan förvandla en skafferivärmare till finfin förvaring. Visst, det är knappat något nytt att klä en konservburk men denna gång använder jag tyg av små stuvar jag hade hemma. Annars kan man ju spraymåla, tapetsera, dekorationsplasta eller använda vilket papper som helst, tidning som present för att göra den personlig och snygg.
 
Man behöver:
varlfri konservburk, pappers- eller eltejp, tyg, lim, sax och linjal. Även strykjärn underlättar för pressning av tyget.
 
 
Ettiketten på konservburken brukar lätt falla av när man diskar den och att det blir limrester kvar är bara en fördel för då får man lite gratis när man ska börja fästa tyget.
1. Börja med att klä kanterna med tejp, dels för att mjuka upp de vassa kanterna men även för att det är dekorativt. 2. När jag tejpade botten klippte jag små jack i tejpen och vek först in varannan och sedan de återstående för att få till en snygg vikning. 3. Jag mätte höjd och omkrets på burken och lade till några cm till vinkningen, sen gjorde jag en mall på burkens höjd av en bit kartong så att jag visste hur mycket jag skulle vika in kanterna när jag pressade tyget. 4. Efter det limmade jag alla kanter och svepte tyget runt burken och 5. en klädnypa hjälpte till att hålla ihop det medan limmet torkade. Tips från coachen! Använd inte färgat lim då det kan blöda igenom tyget och synas på slutresultatet. Joråsåattehh...
 
 
När limmet torkat är burken klar att användas, de här två kommer förvara gamla udda silverbestick på torpet. Andra ypperliga användningsområden är som pennställ, eller i badrumsskåpet till sminkborstar eller tops. Är du en samlare som jag så funkar de även bra till allehanda saxar... Eller kanske följa upp ett dukningstema och servera gästerna ex. grissini i. Som alltid är det bara fantasin som sätter gränserna. Lycka till!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: En blogg om 5 systrar

Men gud vilken smart idé! och snyggt som tusan blev det också! Kul blogg :D

Kram från oss systrar!

Svar: Tackar! Och vilken härlig systrablogg ni har :)
Little Miss Fix It

2013-06-25 @ 22:18:17
URL: http://systrarnabackstrom.se
Postat av: marie

Jag känner att jag ligger lite efter med bloggläsandet men oj vilka fina burkar du har gjort!

2013-08-12 @ 20:45:29
URL: http://petitemari.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback