Ny bur till vår klätterapa

I morse lade Jesper tillbaka Marsipanrosen i sin säng när han gick till jobbet och jag kunde lugnt snooza vidare förvissad om att hon inte skulle ramla överbord om hon vaknade i sin nya spjälis. Jag hade sådan tur att både säng och tjockaste madrassen,  i toppskick, fanns rykande färskt utlagt på Blocket. Eftersom jag medvetet undviker att köpa nya textilier p g a alla kemikalier så kändes det hur bra som helst att få en urvädrad och urtvättad madrass från ett rök- och djurfritt hem och att det var en gullig liten Tuva som sovit i den innan.
 
Dessutom, att handla på köp- och säljsajter är ju ett socialt kinderägg i sig, man vet liksom aldrig vad som väntar och kan få både två och tre överraskningar. Som när vi sålde våra gamla vitvaror i förra veckan t ex. Det ringde en man från Eksjö som ville ha kyl/frysen och eftersom han skulle åka femton mil enkel väg frågade han om vi inte behövde några träd klippta när han ändå kom, för sånt sysslade han med på fritiden. Sagt och gjort så slutade affären med att han, i mild snöstorm, klippte två äppelträd (fantastiskt proffsigt kan tilläggas) i utbyte av vårt kylskåp och förutom att han frikostigt delade med sig av sina arboristkunskaper så bjöd fikastunden på intressanta renoverings- och inredningsdiskussioner. Överraskande, som sagt.
 
Nu vilar hon middag lilla busan och jag ska ta och röja väg i detta renoveringsnäste. Ser att många nya läsare hittat hit men inte varifrån ni kommer (brukar vara via blogg.se men verkar inte vara fallet denna gång), hur som helst - hjärtligt välkomna hit!
 
Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Frida H

Det var ju en söt berättelse om äppelträdsklippningen! Det är ju så det ska vara! Tjänster och gentjänster. Fint <3

Kram

Svar: Ja, det var onekligen en lyckträff :)
Little Miss Fix It

2013-03-26 @ 11:46:24
URL: http://livingdeluxe.blogg.se
Postat av: Carro

Kära "gamla" Gulliver :).Kan inte bli fel liksom.
Fin berättelse om kyl/frysen och träden. Tänk om vi alla kunde leva lite mer så. Hjälpa varandra m tjänster, byta saker o inte blanda in pengar i precis allting....
Ha det så bra o kram!

Svar: Ja det var en mysig gubbe. Man ska akta sig för att bli för rädd att prata med främlingar, man vet ju aldrig vad det kan bära med sig!
Little Miss Fix It

2013-03-26 @ 21:46:24
Postat av: malin björling

hej hopp, jag är tok-fan av fb-loppisar, blocket osv och har köpt det mesta i bebisväg (spjälsäng, skötbord, barnvagn, åkpåse, leksaker, kläder mm) och sålt vidare för nästan samma peng, det är inte klokt egentligen hur mkt pengar vi sparat på detta istället för att köpa nytt, bra för både miljö och plånka.
Det är oxå skönt att kunna skita i statusmärkeshetsen och att vara först med det senaste. Hade jag varit yngre när jag fick Inez (var 39) så hade det säkert betytt mer för mig med en sprillans ny vagn men hon sov lika gott i sin två år gamla vagn ändå.
Så alla DIY-tips och renoveringsideér ligger så väl i tiden och passar mig och de flesta andra av dina läsare så fortsätt med detta pliiiiise.
En fråga bara, fick du tag på nya snuttisar till B? eller har du fått köpa en annan modell?

Svar: Hej!Nope, Mysmusen is still going strong och ensam herre på täppan så vi håller hårt i den lille rackaren.
Little Miss Fix It

2013-03-27 @ 10:06:58
URL: http://cherries-malina.blogspot.com
Postat av: 2-barns-mamman

Glad påsk till er! Marsipanrosen ser ut att sova riktigt gott i sin nya säng.

Svar: Ja och framför allt så lugnar den nya sängen mammanerverna ;) Hoppas er påsk var fin!
Little Miss Fix It

2013-03-30 @ 17:59:38
URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se
Postat av: Vita villan

åh vad mysigt! Har letat efter ett brett spjälskydd och det ni har ser ut som det, art har du hittat det? & kudden?

/Maria

Svar: Detta hittade mannen på Tradera. Och kudden kommer från IKEA. Detta hittade jag inte i somras men fick upp nu, 30 cm och bra pris, så kolla in: http://www.bigbaby.se/bigbaby/produkter/Spjalsangsskydd/Spjalskydd_New_Baby_Basic.ecp
Little Miss Fix It

2013-04-13 @ 11:06:30
URL: http://mariaochhenrik.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback