Renovering dag 5

 
Igår befann sig hela familjen snickarbralla ute på torpet. Aprilvädret gjorde skäl för namnet då det ömsom, spöregnade, ömsom blåste storm och däremellan sken solen som om det inte fanns någon morgondag. Vi satt inte enbart på farstubron och blåste såpbubblor utan hann med en del renoveringsarbete också.
 
  • De nya vindskivorna färdigströks med sista lagret färg innan uppsättning (oj förlåt, somnade ni nu), gissa om uthuset kommer skina i kanterna!
  • Gavelfönstret på vedboden målades.
  • De gipsade partierna remsades och spacklades
  • Två takbjälkar skrapades innan vi nästan dog av tristess.
  • Vi gick bananer med kofoten och rev ut köket, not accordingly to plan, som en direkt kontring till balkskrapningen.
  • Gräsmattorna klipptes.
Vi åt pytt i panna till lunch. Och rödspättor. Fast egentligen var det rödbetor men det är fasligt svårt att höra skillnad om man är en treäpplare och precis lärde sig ordet rödspätta för några veckor sedan. Mycket av tiden går annars åt till att dirigera Marsipansosen som förutom står för verbal underhållning gärna häller ut kakelugnsaskan över golvet, vattendunken på trappan eller testar smakupplevelsen i såpbubblor. Och om det inte var spartanskt innan så har vi definitivt nått den punkten när nu disken hanteras på golvnivå.
 
 
Däremot är känslan av att mycket gammalt skräp nu har åkt ut obeskrivlig. Spånskivor och skit. Sånt som binder fukt och lukt. Tyvärr har inte tidigare renoveringar gjorts särskilt varsamt varför torpet nu var en blandning av sekelskifte och 80-tal. Vi kommer visserligen inte att köra torpstil hela vägen men däremot väljer jag nya material med omsorg, som massivt trägolv till loftet och stenskivor till arbetsbänkarna. Det kommer bli några rundor till återvinningen framöver som ni kan se. Inklusive gratis träning.
 
 
Idag har jag ritat ett nytt kök som en direkt påföljd av att jag kom på en annan lösning när det gamla åkte ut. Och briefat rörmokaren. Och reviderat renoveringsbudgeten... Ommansägerså.
 
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Hmm, ugnen intill diskhon var en orginell lösning. Jag hoppas du visar sen hur det blev.

Svar: Det kommer inte bli så, inlägg i e m. :)
Little Miss Fix It

2014-04-15 @ 09:50:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback