DIY - presentpapper med potatistryck

Man kan liksom inte misslyckas med potatistryck, det är busenkelt och ger den där fina looken av handgjort och unikt som är så härlig tycker jag.
 
Idag för precis ett år sedan satt jag på en svettig strand i Italien, Marsipanrosen hade just fått sin första tand och vi fick veta att våra kompisar Elin och Henrik blivit föräldrar och en efterlängtad liten Charlie hade kommit till världen. Idag fyller han alltså ett år, stort grattis härliga unge!
 
Jag som alltid kommer på mina bästa idéer i sista minuten fixade presentpappret en kvart innan det skulle på brevlådan. Allt en behöver är en potatis, en vass kniv och färg. Hobby, akryl eller som här old school-vattenfärg funkar fint. Min låda med färgpuckar har jag köpt över disk på en kreativ verkstad men liknande finns på pyzzel.com.
 
 
Skär ut en form med en vass kniv eller skalpell (nu kan en ju vara hur kreativ som helst men jag gjorde det enkelt för mig, tre snitt, klart!) och smeta på färgen.
 
 
 
Blöt upp färgpucken och använd den som en stämpeldyna, och tryck sedan potatisen på pappret. Vill man ha väldigt distinkta tryck så tar man färg varje gång men vill man ha lite mer levande resultat så stämplar man bara flera gånger mellan färgappliceringen. Lika bra att stämpla kuvertet också när en ändå är i farten.
 
 
Låt torka!
 
Skriv kortet, slå in presenten och tejpa med fin tejp. Klart på en kvart, bokstavligen.
 
Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Anna

Smart idé och kul med pyssel - måste testa! :)

Svar: Roligt att inspirera, lycka till!
Little Miss Fix It

2014-08-11 @ 16:36:45
URL: http://inredningsanna.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Så snyggt!

Svar: Tack!
Little Miss Fix It

2014-08-16 @ 15:38:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback