Tips på sommarläsning?

 
På mitt nattduksbord ligger böckerna i travar just nu. Det märks att det varit trötta renoveringskvällar en lång tid tillbaka för någon är utläst men har inte kommit till bokhyllan än och sidvändandet blir väldigt kort innan Mr Blund kastar sitt grus. Fast några kanske är som jag och läser mer på semestern, liksom unnar sig sena läskvällar? Då kommer här några lästips:
 
Min mormor hälsar och säger förlåt - Fredrik Backman
Skönlitteratur har jag rätt ont om för tillfället men den senaste lästa är Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt (kom nyss i pocket). Skratt och gråt i en förlösande blandning som det mesta av denna skarpsynta tvåbarnspappa, utläst och ska till bokhyllan (eller eventuellt till Jespers sida av sängen). Vet ni att han bloggar? Fredrik Backman alltså, inte min man (då kanske en hade fått lite mer förståelse). Ett annat lästips. Här.
 
Snacka snyggt - Elaine Eksvärd
På området facklitteratur under semantik hittar ni Elaine Eksvärds (som också bloggar, här) Snacka snyggt (min är signerad och allt!), finns även som pocket. Jag gillar ju som bekant att snacka (och skriva!) och efter föreläsningen med Elaine är jag nu inne på andra rundan av den här bladvändaren. Intressant och lättläst men tål att läsas om eftersom det är ett beteendemönster som ska finslipas. Full av handfasta tips för att bli ett socialt geni (nåväl) och lyckas med konsten att få folk att lyssna.
 
Med känsla för barns självkänsla - Petra Krantz Lindgren
Viktig bok om föräldrarskap! Petra Krantz Lindgrens Med känsla för barns självkänsla gjorde mig väldigt nyfiken, och lite rädd. Det är svårt att inte hamna i fallgroparna att ständigt och jämt berömma barnen utifrån prestation, något som jag tycker man får göra ibland, men inte helt slentrianmässigt så som de flesta vuxna pratar med barn idag. Den här boken har gett mig många tankeställare om mig som mamma. Extra intressant blir det eftersom jag själv är en prestationsprinsessa och helst inte vill föra över det på mitt barn. Är inne på andra vändan även här och kommer nog återkomma många gånger de närmaste åren. Petra har också en blogg, den hittar ni här.
 
Paper to Petal - Rebecca Thuss & Patrick Farrell
En pysselpärla av rang är tegelstenen Paper to Petal som jag släpade med mig hem över Atlanten. Pappersblommor en masse, och bilder så vackra så en dör. Kapitlen är uppdelade i The Flowers som visar alla olika modeller av blommor (75 st!), Materials som beskriver materialen och vad du använder till vad, Skills som beskriver teknikerna av klipp, veck och tejpningar, How-tos som visar steg för steg och svårighetsgrad på pysslet och slutligen Templates som kort och gott består av mallar. Dessutom finns det ett jättebra sökregister längst bak och massa spännande länkar till webbsidor fyllda av tejp- och pappersgodis! Nu väntar jag bara på (hösten och) tid för inomhuspyssel av det här slaget. Ironiskt nog finns den att beställa fraktfritt och billigare här (men det hade ju inte fått mig att tänka på vår härliga resa till NYC varje gång jag bläddrar i den).
 
Kinfolk
Underst ligger inte senaste (som kom ut för några veckor sen) men väl förrförra utgåvan av Kinfolk. Bara för den också påminner mig om New York (Kinfolk Studio ligger precis utanför hotellet vi bodde på) och för att den är så fin. Och doftar så gott (oh ja vilken himla hang up jag har på pappersdoft dårå). Men sommarens sista kvist av Doftschersmin går inte heller av för hackor. Så, fingung i hängmattan under solskensdagar eller kvällsmys framför brasan under sommarregnet? När läser du som mest och vad läser du?
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Helena N

Jodu, jag har följt Fredrik Backmans blogg ett tag, och jisses vad han gett mig många skratt med sina skrivmaskiner, kepsar, kollegan, frugan och barnen. Ena efter andra blogginlägget måste jag läsa upp för mannen hemma och dela med mig av allt skojigt.
Kramis Helena N

Svar: Ja, han har en säregen förmåga att skriva humoristiskt om vardagen :)Kram
Little Miss Fix It

2014-06-24 @ 12:59:30
URL: http://helenanygrund.blogg.se
Postat av: Sara

Blir nervös och stressad bara jag tänker på att läsa boken om barns självkänsla som den småbarnsmamma med prestationsångest jag är haha. Låter dock som ett måste! Jag hittar knappt tid, eller snarare ro, att läsa just nu men snart väntar solstolen och DÅ! Älskar sånt som berör. Senaste var, Livet efter dig - Jojo Moyes. Läsvärd i hängmattan! :)

Svar: Petras bok har inga pekpinnar utan visar på lite olika förhållningssätt som i alla fall jag hade lätt att identifiera mig med. Ingen ångest :). Tack för boktipset, ska kolla upp!
Little Miss Fix It

2014-06-24 @ 20:18:40
URL: http://rosorochrose.blogg.se
Postat av: Emma Grann Fotografi

Åh tack för tips!!! Behövde verkligen det! :)

2014-06-25 @ 10:41:53
URL: http://emmagrannfotografi.blogg.se/
Postat av: Katta

Jätte fin blogg! Kolla gärna in min blogg så blir jag grymt glad :D Du får även gärna lämna en liten kommentar efter dig! :) Kram.

2014-06-25 @ 11:03:34
URL: http://shettisdrottning.blogg.se/
Postat av: Klara

Snacka snyggt, världens bästa bok !

Svar: Ho Elajne är en riktig härlig donna! Amen.
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 12:10:16
URL: http://mindthesnap.blogg.se
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

tack för tipsen

2014-06-25 @ 13:04:22
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: Robex Lundgren

fint rum

Svar: Tack, jag sover som en sten där, därav bokhögen... ;)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 13:05:04
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Sofia

Så himla bra tips!!

2014-06-25 @ 14:04:36
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Cissi

Kul med boktips, tack :)

2014-06-25 @ 15:19:34
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: milina.blogg.se

kul med tips :)

2014-06-25 @ 16:10:10
URL: http://milina.blogg.se/
Postat av: william

tack för tipsen :D

2014-06-25 @ 16:17:46
URL: http://canonguy.blogg.se
Postat av: Jessica

Tack för tipsen! Har länge funderat på Snacka snyggt - Elaine Eksvärd, nu tror jag bestämt att jag skall köpa den =)

Svar: Gör't, du kommer inte ångra dig! (skulle jag tro...) ;)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 17:32:19
URL: http://photohugs.se
Postat av: Olivia Nilsson

Fin blogg du har!

Svar: Tackar tackar! :)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 20:08:49
URL: http://www.oliviaaaanilssons.blogg.se
Postat av: lillemor

Fin blogg

Svar: Tack! :)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 20:15:25
Postat av: Hannah

Behövde verkligen boktips för sommaren, tack! :)

2014-06-25 @ 22:17:58
URL: http://hannahpihl.blogg.se
Postat av: Amanda

Tack för tipsen! :)

2014-06-25 @ 23:43:14
URL: http://asummerinparis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback