Lördagsgodis i bokhyllan

Nyss hemkommen från en dag ute på torpet som vi tillägnade vårstädning av trädgården. Nu ska jag ta ett bad och sedan lägga mig raklång på soffan tillsammans med en bok eller två. Jag måste slagit något slags personligt rekord i antalet böcker som kommit innanför husets fyra den senaste månaden. Det började med att vi i Kom In-podden pratade inredningsböcker och då insåg jag behovet av inspiration just nu men förutom de egna inköpen har det dimpt ner recensionexemplar modell Little miss fix it och här kommer ett tips i tre kategorier som jag tror kan intressera:
 
Urban Vintage beskriver hur man skapar inredningsstilen från de fem världsstäderna Paris, London, New York, Los Angeles och Köpenhamn genom att fynda de rätta attributen på vintagemarknaden. Många konkreta DIY-tips, namn på topploppisar i respektive stad och inspirerande färgpaletter är det jag gillar bäst med denna "skapa stilen"-bok men ett litet minus för att några av stilarna känns för lika.
 
 
Rykande färsk är denna smällkaramell till bok. Inredaren Isabelle McAllister har i Rum för kidsen  gjort en djupdykning hemma hos olika barn tillsammans med sin bloggpartner fotografen Jenny Brandt. Man får kreativa DIY-tips och originella lösningar för barnrummet varvat med fakta om både material och psykologiska aspekter. Ett stort plus för alla utförliga DIY's och snabbfaktan bakom alla barn vars rum man får ta del av, något som gör boken mer personlig men ett minus för att det bitvis är mycket text.
 
 
Eftersom torpet kom med 1200 m² tomt känns trädgårdsboken Paradiset som en sann inspirationskälla för mina totalt ogröna fingrar (och lata natur). Genom fina bilder och kortfattade växtlistor har jag redan blivit sugen på att lära mig mer för att förvandla vår trädgård till ett opretantiöst paradis, ja vi började ju faktiskt idag. Ett plus för den lilla miljöaktivistlistan på slutet.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback