Renovering dag 17

 
Vi manifesterade 1 maj med en lå-ång dag i renoveringens tecken igår (lite motsägelsefullt men det var det bästa att göra med en röd dag. Man skulle även kunna kalla detta inlägg Välkommen till Indien. För det enda som skiljer de två platserna åt är nog folktätheten för annars är det på pricken med elledningar och spartanska kökslösningar...
 
Ja den där elledningen som ser ut som ett garnnystan som varit lite för länge i händerna på en ettåring är en följd av att jag liksom blev lite grundlig. Efterosm varenda liten yta ska målas om och funktionerna flyttas så kändes det enklast att helt enkelt bara lossa alla elledningar för att förenkla underarbetet. Och elen är ju numera avstängd också så riktigt spartanskt har vi det. Fördelen, om jag ska dra några slutsatser, är väl att en jobbar mer om bekvämligheter som stugvärme, välfyllt kylskåp och tv försvinner. Nu har vi ju i och för sig aldrig haft tv i torpet men ni fattar - vi fick helt enkelt fasligt mycket gjort:
 
- Kökets sista vägg tapetserades färdigt med renoveringstapet
- Tapeterna i storstugan revs ner. Och hallå, det här låter så himla enkelt men i själva verket är det ett jäkla hästjobb. Skarp, pill, riv, skrap, skrap, pill, pill, pill, riv i flera timmar. Hål och skavanker spacklades.
- Gräsmattan klipptes, i år har vi ju tagit polisgrepp på den vildvuxna ängen och försöker förvandla den till lekbar tomt så nu finns det ungefär 600 extra kvadrat att klippa, hurra! (eller nåt)
- Källaren revs ut på gammal möglig isolering som legat där och gottat sig sedan Dackefejden, allt för att varmvattenberedaren ska bo flott. Gissa vem som drog den kortaste stickan? Eller ni vet, det var mer ett sånt där tilfälle när man resonerar med sig själv: eftersom jag rev ut allt ruttet innertak och nästan dog av mögellunga så borde det vara mannens tur att ta hand om isoleringen. Logiskt på alla sätt och vis, tills mannen i ett helt annat ämne påpekar att han inte sätter sin fot i källaren p g a åttabenta vänner. Då var det bara att dra på sig heltäckande kläder och andningsmask och krypa ner i regionerna som torpguden glömde.
- Det gamla innertakets brädor spikades ur för att sparas till div. byggprojekt.
- En takbjälke skrapades.
 
Som sagt, en effektiv dag med en överlycklig stjälpreda som ömsom bygger sandslott och ömsom blöter ner sig. Igen. Vi måste ha den renaste gamla torpartrappan i Småland så välskurad som den är...

Kommentarer
Postat av: Sarah

Det är så roligt att följa er renovering Sara, blir liksom sugen på att själv införskaffa lagom omfattande renoveringsprojekt... Ska bara försöka resonera lite logiskt med mig själv först... :)

2014-05-02 @ 10:47:55
URL: http://lifebysarah.se
Postat av: anna m ludde o filippa

Följer med spänning...

2014-05-03 @ 23:20:55
URL: http://totti.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback