Renovering dag 27

 
Men hörrni. Galet vad somrigt det varit idag, när vi åkte hem från torpet vid 20.30 var det fortfarande 20°C ute! Tog till och med en maskin ren tvätt med hemifrån som fick torka i solen. Som rubriken antyder så har vi snart renoverat aktivt i en hel månad, vilket ger ett torpbesök lite mer än varannan dag i snitt sedan vi började 8:e april. Det börjar bli segt. Jag vet inte om det beror på att det är svårt att komma igång igen efter semestern eller om det är sommarvädret som påminner om de där drömmigt lata dagarna i stugan, de som just nu känns rätt avlägsna. Vi åkte ut efter lunch och efter ett par nätters regnande hade grönskan fullkomligt exploderat och gräset var knähögt på sina ställen. Det här hann vi med idag:
 
  • klippa gräset, ungefär 1100 m². Däremot är vår lilla väg fortfarande charmigt igenvuxen, lie nästa.
  • slipa och måla södergaveln inomhus, den sista att få grundfärg. Jag målade även skarvlisten, den vi satte upp för att dölja övergången mellan renoveringsgipset och den renoveringstapetserade väggen, en andra gång.
  • Alla golvlister tvättades, slipades och grundmålades. Bye bye bajsbrun högblank lack. Hej ljust och fräscht.
  • Grundmålade en loppisfyndad liten barnstol som ska fungera som nattygsbord till Boosa Busa.
  • Målade kökstak och bjälkar med panelgrund, 2:a strykningen.
  • Gick igenom elplaneringen eftersom elektrikern kommer imorgon. Det ska bli spännande (så att jag får lust att göra en volt, sorry för elektriker humorn) att se om alla förändringar vi vill göra är möjliga eller om säkringarna inte räcker till. Beställningen av takarmaturerna till köket föll mellan stolarna i packningskaoset men jag hoppas att han kan förbereda det mesta ändå.
  • Slipade en träfåtölj som ska spraymålas (en annan dag).
  • ja, det var allt, om en inte räknar med antalet vattenkannor som fyllts, de gånger en liten hand har hållits uppför backen till uthuset och klädbyten som gjorts på en liten stjälpreda förstås.
Trots att armbågen fick vila helt i åtta dagar så kändes den rejält idag, speciellt när jag målar i axelhöjd med en tung, färgfylld rulle. Jag tror att han (armbågen) ser fram emot köksmontering, inköp och sömnad av dynor och sånt och det gör jag med det är liksom det som håller näsan ovanför vattenytan. Längtet efter piff.
 

Kommentarer
Postat av: Katrin

Lite komiskt tyckte jag när jag kikade in här. Jag släppte precis sandpapprat efter att ha skipat på två av tre likadana små pinnstolar :) de är ju såå söta!

Svar: Ja det var ju lustigt, kommer bli perfekt åt Rosen :)
Little Miss Fix It

2014-05-26 @ 17:22:59
Postat av: Hanna

Så himla duktiga ni är. Jag har följt din blogg men är en sån
"Otacksam" smygläsare som aldrig kommenterat tidigare :-)
Gillar din stil o kreativitet och speciellt ditt skojiga sätt att formulera dig på. // Hanna

Svar: Tusen tack för att du var en väldigt tacksam läsare nu då! ;)
Little Miss Fix It

2014-05-26 @ 23:14:15
Postat av: Yllva

Fin blogg! :)

2014-05-28 @ 13:10:32
URL: http://ymna.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback