Mina senaste fynd

Vårens loppisbesök är ganska lätträknade, och de som varit har mest handlat om rekvisita till några stylingjobb, för Ikea bland annat, det hela beror nog på att jag är så mätt på konsumtion just nu. Proppmätt. Och främst då det slentrianmässiga handlandet och hamstrandet. Om inte produkten har en given plats så får den stanna i butiken/boden, annars har ju jag en tendens att förälska mig i både det ena och det andra, men just nu stås det alltså på bromsen. För några veckor sedan tog vi en söndagsutflykt söderöver från torpet och hamnade nästan i Karlskrona och där passerades det några loppisar från vilka jag inte kom tomhänt (men vågen av gjutjärn och marmor fick stanna trots att jag villhövde den jätte-jätte-jättemycket):
 
Sjökortet ska sitta i storstugan på en vägg som gapar alldeles för tom, korken ska ersätta träpluggen i träkaret så att man lättare kan tömma det, den klassiska kammarljusstaken ska få lysa upp i fönstret på loftet i höst, de djupa tallrikarna ska användas när vi hyr ut vårt lilla torp i sommar - så att jag inte behöver ha ångest för att något arvegods ska gå sönder, tekulor som håller tätt växer inte på träd så bäst att slå till när en sådan kommer i ens väg. Och slutligen så kommer den lilla korgen, som är ihopfällbar när den inte används, komma väl till pass både vid jorgubbsplock och äggförvaring på köksbänken. Allt som allt tror jag att jag gav en hundring, och då stod sjökortet för hälften.
 

Är det fler än jag som är lite köpmätta?
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Japp, jag är alltid mer eller mindre köpmätt. ;) Så jag vet precis vad du menar.

Svar: Ha-ha, ja du är ju min motpol på väldigt många plan, en tillgång vanligtvis, men just här försöker jag efterlikna dig min sköna höna ;)
Little Miss Fix It

2015-06-22 @ 11:08:17
URL: http://bloggar.aftonbladet.se/fixaodona
Postat av: Josefin

Absolut, är dock nyinflyttad från lägenhet till hus så måste köpa massa grejer ( lyxproblem såklart) men försöker ärva och ta över mycket, samt handla second hand.

Svar: Jag har ju precis gjort samma resa så förstår precis vad du menar.
Little Miss Fix It

2015-06-22 @ 13:03:45
Postat av: jennie

Wow, vilka fynd! Åh, är lite ångestriden av detta med konsumtion för tillfället, villhöver så mycket men blir så matt av hetsen. Det är svårt att stå emot, tycker jag, det krävs ett ordentligt medvetande för att inte fastna i "ja, den här köper jag så kommer den säkert till användning någonstans någongång!"...

Svar: Du slår huvudet på spiken här. Viljan att stå emot kontra förförelsen i ett konstant inspirationsöverflöd.
Little Miss Fix It

2015-06-22 @ 13:24:02
Postat av: Hanna

Jo jag är också köptrött och trött på att det mesta i samhället går ut på att konsumer

Svar: Ja, jag hoppas att fler bloggare (bland andra) inser vikten av och sin stora roll i påverkan mot ett mer hållbart konsumtionssamhälle.
Little Miss Fix It

2015-06-22 @ 16:02:05
URL: http://www.hannasbokhandel.blogspot.fi
Postat av: cissela_c

Här har du en till som är köpmätt!
Jag har gått med i klubben 'den-som-har-minst-prylar-när-den-dör-vinner ;-)
Ha det gott!

Svar: Oh, imponerande!Min man inbillar sig att han förtjänar ett medlemskap i den klubben, men han lever snarare i förnekelse. ;)
Little Miss Fix It

2015-06-22 @ 18:38:16
Postat av: Maria/Husligheter

Samma här! Stör ihjäl mig på att jag MÅSTE köpa en del grejer, typ nya sängar som barnen ryms i och ett parasoll och nåt att förvara handdukar i. Hade varit mycket roligare att köpa sånt om man var shoppingsugen, om en säger...

Svar: Måsteshopping är inge kul, men å andra sidan kanske det är gutt att landa i den känslan eftersom den oftast är väldigt flyktig. Villhöver-shoppingen är värre att stävja när den slår till :D
Little Miss Fix It

2015-06-22 @ 22:31:49
URL: http://blogg.skonahem.com/Husligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback