Mot Nyhetsmorgon

God jul, gott slut och Gott Nytt år! Och vilken inledning på nya året sen! Befinner mig nämligen i Stockholm och ska snart packa ihop mig innan jag blir upphämtad för att åka ut till Tegeluddsvägen och TV4 där Nyhetsmorgon väntar.

Jag ska prata återbruk och Gör Det Själv. Jösses det är så att jag måste nypa mig i själv i armen, lyxen av att få möjligheten att inspirera till mer kreativitet och det helande i att jobba med händerna samtidigt som man skapar något vackert att vila ögonen på, i en så stor plattform som Nymo. Wiiiii!

Peppen (läs: magpirret) vet ingen gräns just nu. Om ni vill kolla så kommer jag vara i rutan kl. 09.26 och 11.07. Håll tummarna!

(null)

(null)


Kommentarer
Postat av: Jessica

Men wow, håller tummar och tår att det gick bra! God fortsättning=)

Svar: ”Råkade” tajma konditor-landslagets dessert-bonanza så jag tycker nog att bra är en underdrift 😉
Little miss fix it

2019-01-05 @ 12:01:47
URL: http://korkochkapsyl.blogg.se
Postat av: Max Svensson

Hej!
Hur lyckas du hämta grejer från återvinningen? Har själv bl a försökt få plocka ett kretskort till diskmaskinen, men inte fått. Nytt kretskort kostade över 3000 kr så det fick bli en ny diskmaskin.
En gång lyckades jag övertala personalen att få ta med mig ett badkar som kastats, men då gjorde tydligen fel enligt deras regler.
Med vänlig hälsning
Max

Svar: Hej Max! Det blev lite missvisande i Nymo eftersom jag fick mindre tid än först planerat och alltså inte hann brodera ut all information. Men ett par av sakerna frågade jag helt enkelt folk om jag fick INNAN de slängde det i containern, och det var när jag såg att det var saker som faktiskt kunde räddas/användas istället för att återvinnas. De andra grejerna var köpta i second hand-butik. Som du säger så är det strängt förbjudet även i min kommun att ta grejer som landat i deras containers men i detta fall blev det ju människa till människa så att säga. Det är många gånger som jag själv varit på tippen och sorterat grejer och fått stoppa folk från att slänga fullt fungerande möbler i träåtervinningen och istället lämna dem till återbruk. Deras motivering är "men det här gamla skräpet är det ju ingen som vill ha" och jag upprepar bestämt att 'Ditt skräp, någon annans skatt!'.
Så svårt det där när man vet ett mer hållbart sätt att reparera sina grejer på men regler hindrar en sakrak väg så att säga. Ett tips i ex. diskmaskinsfallet är ju att kolla på Blocket eller andra köp-/säljsajter efter billiga grejer till salu, för att plocka ett kretskort ifrån. Eller så kan man annonsera i lokalpressen, i alla fall i min småstad brukar det ge utdelning, men det kräver ju lite framförhållning och planering och det är väl den stora utmaningen i vår vardag där allt ska gå så fort och ske nu, nu, nu.

Stort tack för att du tittade, kommenterade och försöker agera hållbart. Nästa gång funkar det förhoppningsvis att laga!
Hoppfulla hälsningar
Sara
Little miss fix it

2019-01-05 @ 21:49:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback