Tröjtryck

Om du känner dig i pysslartagen och vill göra en garanterat personlig present till någon är textiltryck ett hett tips!
Det finns olika sorters tryck men det allra smidigaste tycker jag är s k "stryk-på-papper", som finns att köpa i de flesta bokhandlar.

En rolig graviditetspresent kan vara ett "pimpat" mamma-plagg. Den ursprungliga Bebis-tröjan är ju fin, men ännu roligare för mottagaren blir det med en personlig tolkning. De flesta av mina gravida kompisar har också haft ett "arbetsnamn" på krabaten i magen. När förlossningen är över kommer det förmodligen inte stå varken "Sprattelgubben", "Hallonet" eller "Göte" på födelseattesten, men tröjan blir ett mysigt minne av "lugnet före stormen".

Detta behövs:

Ett lämpligt bomullsplagg [minst 70%bomull]
Stryk-på-papper t ex. T-shirt Transfer ALFAC [anpassat för färgen på plagget]
Skalpell och/eller sax
Strykjärn

Så går du till väga:

Antingen kan du skriva ut trycket direkt på pappret med en bläckstråleskrivare, att rekommendera om du vill trycka en bild [första ultraljudet t ex.] Ska du trycka fristående bokstäver är det bra att välja ett snyggt typsnitt och skriva ut en mall.

Skär ut bokstäverna ur mallen så att du kan använda den på stryk-på-pappret. Rita av mallkonturerna på stryk-på-papprets baksida, OBS! Rättvänt. Skär eller klipp ut bokstäverna och följ instruktionerna för appliceringen som medföljer stryk-på-pappret.

Klart!

Tips! För att trycket ska hamna rätt på magen är det bra att testa plagget och märka ur lämpligt ställe med knappnålar. Är du själv inte gravid funkar ett durkslag utmärkt som substitut-kula...


Göte
Foto: Little Miss Fix It och radron.se

Kommentarer
Postat av: izza

svar på ditt inlägg i min blogg:
hallådär :)
Först och främst får jag väl säga att jag börjar bli van vid att få bimbo-stämpeln, men som tur är börjar jag även bli van vid att de flesta ändrar sig :) TACK O LOV

Absolut kan jag hålla med om att människan lätt slutar TÄNKA och bara tror på det man ser. Det händer oftare och oftare. Men om man skulle införa en F-stämpel till exempel tror jag faktiskt inte att det skulle göra någon skillnad. Bilderna skulle se detsamma ut och människor kommer alltid sträva efter perfektion (TYVÄRR)... jag tror snarare på ett mer mångsidigt media. Människor i ALLA färger och former haha :)

Sedan får man väl även avslöja att det alltid kommer finnas sjukt vackra människor - oretuscherade - och således kommer denna besatthet av skönhet ändå att fortsätta... det är en ond cirkel. Någonstans måste man komma tillrätta och jag tror på att visa flera olika människor.. men det vet man ju aldrig. Det kan gå åt helvete det med :S

Bäst vore nog att skippa nöjes-media helt och hållet ;)

2006-11-19 @ 18:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback