C som i vitamin

Nu när det det är så förgjordans kallt ute men förförande vackert med omvärlden i vinterskrud så ligger förkylningarna och lurar både här och där, särskilt när man är tillbaka på jobbet efter julledigheten. Därför försöker jag få i mig extra mycket vitaminer. Jag fick en bok om smoothies på min födelsedag i maj och jo, smoothie är kanske något av en sommardryck, så här vintertid är det väl mest varmare alternativ som lockar men här kommer i alla fall ett recept på en goding som jag njutit av sedan jul. Som i det mesta jag gör så hämtar jag lite fakta till stommen och resten freestylar jag... Det är förmodligen nyttigare om man skippar glassen, men varför chansa. ;-)

På en höft:
125 g gammaldags vaniljglass
knappt 1 dl mild yoghurt (eller med vaniljsmak)
1 banan
ca 1 dl mjölk
ca 1/2 dl blodapelsinjuice

Mixa alltihop tills bananen är slät och servera i ett högt glas. Dekorera gärna med färsk frukt.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Ack och ve vad jag saknar min favvooptik som är hos kameradoktorn. Det är ju helt hopplöst att fota utan dagsljus...

Kommentarer
Postat av: Mumlan - Allt om Bostad

Hihi, kanske inte lika nyttig, men låter som en riktig goding! Jag har också den där boken, men har inte gjort n¨ågot ur den ännu. Här blir det oftast lite Cajsa Warg-manér, det lir lite vad som finns! :) Roligt att du tittade in hos mig!

2010-01-07 @ 20:56:20
URL: http://www.alltombostad.se/blogg
Postat av: josephine

ohh vad jag blev sugen på smoothie nu, jag som inte gillar det så där jättemassor... men nu minsann, mitt i natten med 0 ingredienser hemma, då passar jag på att bli sugen :P

2010-01-08 @ 02:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback