Fläderväder
Ännu en strålande solskensdag och gissa om jag blev lycklig när jag upptäckte att mina farhågor om en överblommad fläder medan jag varit bortrest inte besannats. Här står flädern i full blom och nu medans saften saftar till sig fixar jag etiketterna. Till helgen är det jag som bjuder på hemmagjort!
ca 2 1/2 liter
Ingredienser
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg strösocker
50 g citronsyra
Foto: Sara Zetterström
ca 2 1/2 liter
Ingredienser
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg strösocker
50 g citronsyra
Foto: Sara Zetterström
Kommentarer
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop
Flädersaft som är så gott. Vi gjorde i förra veckan. Speciellt god är den att blanda med kolsyrat vatten har vi kommit på.
Postat av: Katrin L
Min flädersaft står med och gottar till sig nu. Det är såå gott med flädersaft och självklart är ju den man gjort själv godast!
Postat av: Anonym
Har du prövat syrensaft?
20-30 lila klasar, smakberoende
lägges i lag om 15 l vatten, 4 dl socker, 2 dl citronsyra, omröres varje timme i två dygn.
Borttag därefter syrenklasar, tillsätt 2 dl bikarbonat och 1 dl vitaminberikat. Låt stå i ytterligare ett dygn. Njut.
Postat av: Malin
Haha. Jag jobbar på maxi och folk är som galna efter citronsyra,det är slutsålt! ;)
Postat av: Emma
Så gott! Jag håller även på att göra fläderbubbel...kolla in bloggen Pickipicki för recept.
Postat av: Ulrika
Blir ju lite nyfiken på hur etiketterna blev till slut!
Trackback