Österlenvykort: Karlaby Kro

Vi körde som sagt utan brådska längs kusten i fredags och anlände lagom till incheckningen efter 15.00. Hungriga som vargar beställde vi varsin räksmörgås och visst var det den absolut dyraste macka jag ätit (165kr) men också den absolut godaste! Sammanfattningsvis är Karlaby Kro en vitkalkad skånsk idyll med sin spännande trädgård och med huslängorna i vinkel och en karaktäristisk stensatt innergård. Jag försökte referera inredningsstilen och kom fram till att Country Continental är en lämplig beskrivning av de mörka träslagen mot vita väggar och tunga möbler i gediget trä och andra naturmaterial. Vi hade otroligt fint väder och solsängarna, för att inte tala om sänggungorna, kändes lagom vräkiga på den stensatta delen och i trädgården utanför poolrummet. Känslig för interiörer som jag är måste jag säga att vårt rum var lite av en besvikelse. Glöm Country Continental och tänk mer "Continental Wilderness" eller så, med tanke på teracottagolvet och alla grova textilier i milda gula toner med gardiner fulla av tigrar! Dessutom saknade rummet opassande nog luftkonditionering varför den varma sommarnatten inte inbjöd till törnrosasömn mellan svala lakan direkt. Inte riktigt okej i den prisklassen, dessutom känns det väl tidigt att checka ut redan kl. 10.00.
För mig finns det tre kriterier som sätter guldkant på en hotellfrukost och det är färskpressad apelsinjuice, ett utbud av te i lösvikt samt nygräddade plättar, pannkakor eller våfflor med sylt och grädde. Nu fanns det ingetdera på detta frukostbord men vad sägs om kylt mousserande vin eller en egengjord äppelmust att dö för! Summa summarum är det inte omöjligt att vi återvänder till Karlaby Kro - massage, poolen och bastun, maten, omgivningarna och den suveränt trevliga personalen gör det värt ett återbesök. Finns det dessutom ett snyggt, svalt rum i utbudet så kan jag verkligen rekommendera denna österlenspärla.
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Kommentarer
Postat av: christina Henriksson

Håller med om det du skrivit om Karlaby Kro. Vi har inte haft oturen att få ett så varmt rum. Däremot fick vår vovve en egen matskål + lite hundgott. Fin gest tycker jag. Dessutom har du tagit fantastiskt vackra bilder. MVH Christina

2011-06-08 @ 09:31:45
Postat av: Cecilia

Hej! Visst är Karlaby Kro härligt! Har dock inte varit där sedan det brann och byggdes upp igen för en del år sedan. Det finns inte många hotell i Sverige som erbjuder AC(inte ens de stora hotellen) då vi normalt inte har ett klimat som skapar sådant behov. Tror inte de skulle få installera AC heller då en del av husen säkerligen är K-märkta.

2011-06-08 @ 15:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback