Inspiration för klädskåpet to be

Innan jag ger mig ut i friska luften och gör den garagemålande mannen sällskap bland färgpytsarna tänkte jag visa vad som skall komma ut av det där gamla skåpet jag loppisfyndade. Det är ett skåp med glasdörr och tre hyllplan, ungefär H140xB60xD40, ett gammalt läkarskåp kan man säga om man vill vara snäll. I hiskeligt gulnad furu men rejält på små rullhjul och efter en omgång med slipmaskinen, lite grundfärg och ett par lager lackfärg på det och kanske en tapet eller tyg på bakstycket kommer det bli ett perfekt skåp för kläder och sedemera leksaker till den Vilda bebin. Jag har en förkärlek för harlequinmönster a la Ferm Living och tänker mig milda pastelliga smutstoner men har inte bestämt kulör än. Förutom vitt då. Vilken skräll. Det här är vad som inspirerar mig:
 
Foto: bild 1 via emmas kakel, 2 via FamilyLiving, 3 via Ferm Living och 4 via Volang/Elle Interör
 
Efter många turer hos färgaffären, numera köper jag all färg på Colorama (indoktrinerad av svärfar som säger att Alcro och Beckers är bäst, i kombination med att jag får en trevlig rabatt via jobbet, PLUS att deras säljare är mycket trevliga), har jag även hittat inspiration i tapetböckerna. Sandbergs senaste barnkollektion Engla & Elliot har ett riktigt fint tyg - Alvar (till höger) som ganska väl sammanfattar det jag eftersöker.
 
Mobilfoto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
Jahaja, nu började det precis regna! Tur att jag kan stå i garaget då.

Kommentarer
Postat av: Anna med Ludvig och bullarna

Mysigt! Jag gillar övre bilden bäst. <3

Svar: Ja, den färgen är ljuvlig...
Little Miss Fix It

2012-07-17 @ 15:04:41
URL: http://annatotti.se
Postat av: Åse - Interiörguiden

Det finns alla förutsättningar för att skåpet kommer bli fantastiskt!

Svar: Tack Åse, nu är det bäst jag målar med omsorg! ;)
Little Miss Fix It

2012-07-18 @ 05:49:34
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Sandra

Åh! Har alla medarbetare på IKEA en sån rabatt på Colorama?

Svar: Jag vet inte hur det ligger till riktigt Sandra, jag tror att det är lokala avtal som gäller, IKEA Kalmar har avtal med Colorama Kalmar... Men man kan ju alltid fråga ;)
Little Miss Fix It

Postat av: Madde

Kul att du tycker om oss på Colorama då jag jobbar just där! Himla kul oxå att du har en sån fin blogg! Den kommer jag att följa med glädje:) Vi ses!

Svar: Åå vad roligt, välkommen Madde! :)
Little Miss Fix It

2012-07-30 @ 21:58:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback