Prosit!

Ni vet hur det är va, när man har en attgöralista som räcker runt kinesiska muren så känns det ibland så övermäktigt att man gör något helt annat istället. Nå´t som kanske står på någon hemlig eller åtminstone  ganska blek attgöralista och inte är så särskilt viktigt, bara lite. Någon som känner igen sig?
 
Så blev det i alla fall för mig nu när den Vilda bebin sov ett par timmar så här mitt på dagen som annars är hennes vakentid. Då slängde jag fram mina fyra förbisedda brudorkidéer (vars latinskanamn låter som en nysning) och satte mina ruskigt ogröna fingrar i myllan och körde en extreme make over - lite som The Swan, med orkidéers motsvarighet till tandblekning och hela kittet. Kanske att en och annan florist sätter middagskaffet i halsen nu, men detta tips fick jag från en bekant som svor på att det funkade på hennes blommor.
 
Man drar helt sonika upp växten med alla sina läbbiga tentakler och skakar bort all bark. Sen klipper man bort alla döda/gula rötter och stjälkar rätt brutalt, skurar bort mossan ur krukan för mossa kväver växten (ännu ett overiferat antagande) och planterar sen om den nyfriserade lilla darlingen. Voila! Nu är det bara att vänta och se om de piggar på sig mina Phalenopsis.

Prosit!
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Haha, precis! Det är då att-göra-listan lite ironiskt tranformeras till nåt sånt här... http://fragaugglan.se/om-veckoplaneringen/

Svar: Ha-ha! Precis.
Little Miss Fix It

2012-09-13 @ 17:14:15
URL: http://fragaugglan.se
Postat av: Sofie

Men det är ju precis så man ska göra! Vad jag har hört iaf. Sköter mina på detta sätt (plus att jag klipper skadade/trötta blad) och de mår hur bra som helst. De kommer bli kalasfina ska du se.

Svar: En har redan halvdött, gick nog lite hårt fram ha-ha... Men de andra ser finare ut!
Little Miss Fix It

2012-09-13 @ 22:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback