Att längta ihjäl sig

Flera gånger de senaste dagarna har jag fått frågan, förvisso från välmenande kollegor, hur det går egentligen att vara iväg och jobba, that is inte träffa Marsipanrosen, varje dag? Det stör mig. Som sagt, uttryckt i all välmening men jag ger mig tusan på att en manlig kollega i samma situation inte får frågan ställd gång på gång.
 
Det går bra. I alla fall för Rosen. Hon har det hur lattjo som helst med sin pappa. Vi pratar alla tre genom videosamtal flera gånger om dagen, sjunger sånger och fångar slängpussar. Älskade onge!
 
Jag älskar mitt jobb också och just nu i en period innebär det att jag är iväg dagar och nätter i sträck och det är liksom bara att bita ihop. Men bitvis håller jag på att gå sönder. Som ikväll när hon åter uppfodrande tjatade: Unga, unga! Och när jag frågade vad vi skulle sjunga fick det självklara låtvalet "Ääna" till svar. Och innan jag drar efter andan så förekommer Jesper mig och säger: -Kan du sjunga om stjärnan för mamma? Varpå ongen koncentrerat samlar sig, och till min stora förvåning öppnar munnen och i ett helt annat tonfall än när hon pratar, många oktaver högre, med ljus och klar röst i någon form av melodi sjunger: inka.. lilla... ääna... 
 
Då var det inte långt till tårarna banne mig. 
 
 
I helgen hade jag med mig paket hem från Stockholm...
 
 
...där i gömde det sig en klänning med ääna.. ääna.. ääna...       mongaa!
 
Mobilfoto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Kimberly

Wow! Jag förstår dig! Det svider till och med till i MINA ögon när jag läser om sången! Så coolt att de börjar bli "stora" liksom. Selma säger inte så många ord än men man kan på något sätt konversera ändå;
"Ska vi stiga upp?"
(Nickar) "Mmm..."
"Kommer du nu då?"
"Mmm" ...."Nääääee!" å så flinar hon, sjusovaren min!


Svar: Ha-ha, så himla söt!
Little Miss Fix It

2013-12-04 @ 00:28:31
URL: http://kimberly.nu
Postat av: Fia

Men gulliga Boo!

2013-12-04 @ 07:03:20
URL: http://fiaalmgren.com
Postat av: Johanna

Men lilla sötnosen då!
Kan du inte tipsa om lite julklappar till barn? Har idétorka själv :(

Svar: Åh, detta har jag ju helt glömt bort! började på en lista, ska försöka hinna med det denna vecka...
Little Miss Fix It

2013-12-04 @ 17:07:12
Postat av: Magda

Men herregud! Kan hon sjunga!? Fantastisk :)

Svar: Jag vet, värsta hallelujah-moment! Men förutom en ton igår så har hon inte sjungit den igen... vill väl inte chocka sina stackars päron mer ;)
Little Miss Fix It

2013-12-04 @ 21:09:01
Postat av: Ida

Så himla kul att läsa! Blev tårögd och full av värme!
Du gör så rätt i att följa dina drömmar och jag tror absolut att du räcker till som mamma ändå. Du har en ljuvlig liten familj och jag är glad att få läsa om den :)

Svar: Tack snälla du! :)
Little Miss Fix It

2013-12-05 @ 10:48:34
Postat av: Sandra

är rosen hemma med pappa eller har hon börjat förskolan också? ja varför gör man sån "skillnad" på pappa o mamma.så har jag med kännt o nu klamrar jag mig fast o tycker själv att ingen kan ju älska gossen mer än jag, mamma för jag är mamma.
du skriver alltid så fint så man vill gråta.tror rosen kommer vara fantastiskt glad o stolt över sin mamma som älskar henne över allt annat men ändå följer sina drömmar.finns det en bättre förebild att ha? o så bra att få vara hemma med pappsen med för visst blir man lite trött på morsan :-(.
men sen tänker jag är jag kass på att tolka min unges språk eller är rosen extremt före.blinka lilla stjärna är en favvo här med o melodin känns igen men inte alls sånna ord.här säger vi mamma till allt vi vill ha.mamma till vatten till lampa o till pappa också :-).

Svar: Hon är hemma med sin pappa i två månader till, sen blir det förskola. Läbbiga tanke men jag tror hon kommer älska det. Tack, vad skönt att du bekräftar det jag också känner, att jag blir en bättre mamma om jag även får tillfredsställelse i mitt yrkes-jag. Jag tror att alla ungar är olika och Marispanrosen ÄR väldigt språkligt tidig. Inga av henne jämngamla kompisar snackar så mycket som hon gör (och inte många upp till typ ett år äldre heller ha-ha ;)). Det är väl bäst att inte jämföra så mycket men jag vet att det är svårt. Plötsligt gick nästan alla i föräldragruppen och fasten Rosen hade krupit först så var hon nästan sist att gå, och få tänder, och nu snattrar hon som en papegoja istället.
Jag är själv väldigt fascinerad och många gånger förvånad över hur mycket hon pratar, det är flera nya ord varje dag och som förälder är det som du säger ibland svårt att veta vad de säger men som tur är tjatar de ju tills man fattar ;)
Little Miss Fix It

2013-12-05 @ 22:28:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback