Sjöströms stuga

Det är alltså till Sjöströms stuga jag sitter här och funderar över tapetval och tidstypiska möbler. Eller Sjöströmmagå-åden som man säger på orten, inofficiellt namngiven efter målaren som bodde där en gång.
 
skärmdump av Karlslund från Boråstapeter

Med den febriga ongen på höften har jag idag svept runt mellan vällingkastrullerna och Näsfrida, ömsom army-rullat underhållande på golvet och ömsom upprepat retoriska frågor som en sinnesjuk fraggel: -Var är ugglan? -Va-ar är ugglan? -Var är Barbamama? -Va-ar är Barbamama? (inte fullt lika retorisk med tanke på min slående likhet med originalet för några månader sen) medan jag klämt telefonen mellan örat och axeln när jag samtal efter samtal fiskat efter de hundraåriga rötterna i vårt torps historia för att få fram lite mer än den något småtråkiga fastighetsbeteckningen. Med K-G från hembygdsföreningen, med markägare från förr och nu har jag listat säljare, köpare, legender, arkeologiska utgrävningsprotokoll, pantbrev, vattenprover, vägbyggen och takläggningsfakturor.  Sjöströms stuga alltså. Okej, att dra paralleller till Erin Brockovich är kanske lite over the top. Men brunnsvattnet ÄR faktiskt otjänligt. Sägs det.
 
 

Kommentarer
Postat av: Räkan i Götet

Spättan on a mission! Jag kan se det framför mig. So jo vant a nummer? Aj got nummers. How about sjuttioelva as in the amount of phone calls I had to make to find out vatten is otjänligt. And 0 as the amount I want to pay to get it little mis fixed it... :)

2013-02-21 @ 06:23:58
Postat av: ikke

Hej och tack för din inspirerande blogg!
Fasadbeteckning är en sak, fasadbetäckning är något helt annat ;-) Ha en bra dag!

Svar: Ikke sa nikke. Ja vissa betäckningar är roligare än andra... Nu är tryckfels-Nisse åthutad ;)
Little Miss Fix It

2013-02-21 @ 19:58:15
Postat av: Lotta

Oj, vilket elände med ert vatten! Men samtidigt, förlåt! kan jag inte låta bli att le...du skriver så himla roligt! Man kan verkligen se "ongen" och du hela dagen!! Håller tummarna att det ordnar sig både med febern och vatten till ert nya torp.
Kram Lotta

Svar: Ha-ha, ja det är inte utan att jag skrattar lite åt mig själv, de är det bästa att göra i eländet... ;) Kram
Little Miss Fix It

2013-02-21 @ 20:00:25
Postat av: ikke

Haha, varför jag ens la märke till den lilla detaljen var endast p.g.a ett mycket färskt minne av min egna felstavning av ordet beteckning. Endast några dagar sen och det var så pinsamt att jag inte ens vågar skriva ut det... Jag känner att jag fortfarande rodnar ;-) Tack igen för en mycket inspirerande blogg och för att du låter oss okända ta del av ditt liv! Ha en fin helg!/Ikke

2013-02-22 @ 18:15:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback