14 månader

Jovars, den förra uppdateringen gällande Marispanrosens kom ju onekligen i vargtimmen. För idag är hon nämligen en hel månad äldre. Fjorton månader sedan vi låg på det där hörnummet med den trasiga persiennen och med trötta men lyckliga blickar som inte kunde slita sig från att betrakta den lilla människan som sa hej till världen med ett gallskrik som till och emd imponerade på barnmorskan. Hon gastar fortfarande, men de värsta tokskriken som i slutet av sommaren nästan gjorde hennes föräldrar lomhörda har de senaste månaderna mer och mer ersatts av prat. En evigt pladdrande. Snicksnack. Ofta förstår vi inte betydelsen av hela svadan men är det något särskilt viktigt så ser hon till att vi fattar genom betoning eller gester. Varm mat och dryck bemöts med ett distinkt litet blåsande, precis som levande ljus och extra goda mat intas under omisskännliga njutarljud. Nam, nam, nam. Och även om inte vi förstår allt hon säger så överraskar hon oss dagligen med att förstå saker som vi inte trodde hon hade en aning om. Den där prata-över-huvudet-engelskan kommer med den här takten tidigare än jag någonsin kunde ana. Säkert har jag missat några ord men här kommer Rosens lilla parlör:

mamma
pappa
- där
vovvov - alla djur, främst hundar. och fåglar!
bampa - lampa
bwumbwum - bil
pu-u - puss (och pussel, logiskt nog)
acka - knacka på! (favoritboken)
wwrrrrrr - tiger (som morrar)
wroaoo - lejon (som ryter)
nä nä nä nä - som svar på frågan: -Vad säger pappa?
mmm - ljud tillsammans med plutande läppar. då ska man pussas (ungefär 50 ggr/dag)
NÄEJ! - världens roligaste ord, både att säga och att höra (men lyssnar till det gör hon icke!)
bambam - blöja
mble - äpple
 
Och häromdagen sa hon ett klockrent välling när jag kom med flaskan. Men det var nog en lyckträff för det har vi inte hört igen. Något annat som tagit fart den senaste månaden är tänderna. Plötsligt är det fem gaddar som vinglar runt i det här galna flinet. Älskade onge, du eviga källa till känslor som inte ryms i ett medelstort mammabröst. ♥

Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Fia

Fina unge!
Vad härligt det ser ut med alla tänderna. Gulligt!

Svar: :) De kan bitas! Gulliga bett. :P
Little Miss Fix It

2013-10-08 @ 04:49:57
URL: http://fiaalmgren.com
Postat av: Sarah

Så himla go liten tjejja ni verkar ha, och du skriver så bra att jag faktiskt blir sugen på att försöka själv. Ler från öra till öra och fick just en riktigt bra start på dagen!
KRAM

Svar: Ha-ha vad söt du är! Klart ni ska jobba för att bli flera, det är.. euhmm... en utmaning ;) (och då menar jag inte just själva ligga-biten, den är ju rätt angenäm)
Kramkram
Little Miss Fix It

2013-10-08 @ 07:45:49
URL: http://www.inspirationoinredning.se
Postat av: Kimberly

Hihi va kul att läsa vad andra barn säger. :) Måste med göra ett litet Selma-lexikon framöver, det är ganska få ord än så länge. :)

Svar: Ja, gör't! Dags att styra upp en mammafika snart, så att Boosan och Selma kan sitta och göra brum-ljud tillsammans?! ;)
Little Miss Fix It

2013-10-08 @ 09:09:07
URL: http://kimberly.nu
Postat av: Sanna

Underbarn bild! =D
mina knoddar är dryga året, så lite yngre, men väntar med spänning på vad som komma skall <3

2013-10-08 @ 19:16:54
URL: http://sannamariew.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback