Vykort från Gotland

Efter mycket om och men och totalt olagliga eftersom vinterdäcksbytet föll i glömska någonstans mellan brunnsborrningen och snittblommorna så kom vi iväg till vår älskade ö i onsdags. P g a ett föräldramisstag "dygnade" (jo det är sant, fjortisarna kallar det så) Marsipanrosen nästan och det kan jag inte rekommendera någon småbarnsförälder. Vad äter de på dagis egentligen, 98-oktanig bensin?
 
Den sedvanliga påskmarschen genom Visby missades p g a ikappsovning men förlusten kändes rätt rimlig i sammanhanget, och den lilla påskkärringens fräknar bleknade i möte med lakanen. Rätt jobbigt att inse att min hipsteruppfostran lett till att ongen vägrar ha huckle. "Scarfen hänga halsen". Another one bites the dust.
 
 
Kampen om det muterade påskägget fortsätter. I år var det vår tur att få det. Att vi knappt fick plats i bilen när vi skulle åka hem tänkte vi inte på när vi påbörjade denna påsklek för några år sedan. Gudfadern gjorde sitt evil laugh hela vägen till förrådet.
 
 
Rosélunch på Stora Torget vid middagstid. Ibland är sovstunder i vagnen smått fantastiska.
 
 
Ingen påsk utan loppis. Många fina fynd i denna svårslagna cityvariant som andades kontinenten. Visar i ett senare inlägg.
 
 
Ännu en ljuvlig lunch på stan. Jag är sådan sucker för husmanskost med finess.
 
 
Vi sprang i inredningsbutiker tills plånboken kippade efter luft, alla favoriter hanns med till Jesper stora glädje(!?)...
 
 
Och vädret. Vädret! Sveriges solsäkraste plats gjorde det igen. Sommarvärmen som var i helgen när vinden mojnat. My lord!
 
 
Okej, så fort solen sjönk fick man rigga med varm dryck och filtar men magin i att promenera hundra meter och få en av öns mest svårslagna utsikter medan treäpplaren skanderade "sole-een" "sole-een" "sol-e-een" som sakta sjänk ner i havet. M A G I S K T. Ma-agiskt. #nofilter
 
Och som alltid lämnar jag den där ön och längtar tills jag ska bli gammal och bo där jämt! Som sagt, filtar - ja men filter - nej.
 
PS. Ser ni dilfen på mittenbilden... DS.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: jennie

Härligt! Och jag som ALLTID längtar till Gotland!

2014-04-23 @ 21:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback