Midnatt råder tyst det är i (nya) huset

Officiellt är det faktiskt dopparedagen nu, jag sitter här i Hundraåringens kök utan wi-fi men med ett svajigt mobilt bredband och håller tummarna för att denna post går iväg. Igår (i måndags om en ska vara petnoga) gick flytten och det flöt på oförskämt väl, när vi landat lite och julat ännu mer ska jag tipsa om de allra bradigaste flyttknepen.
 
Just nu känns det som att befinna sig i limbo, lägenheten ekar tom och känndes främmande när jag var där och hämtade blommorna tidigare idag och Hundraåringen har en massa egenheten för sig som bara en hundraåring kan ha och som jag inte lärt mig än. Men snart säger vi nog hemma om huset helt på reflex. Vi har hunnit otroligt mycket, köket är så gott som uppackat och vardagsrummet som såg ut som nedan vid lunch funkar nu fint för morgondagens julfirande (minus några kartonger som ska få sig en match på morgonkvisten) och alla husockupanter har fullgoda sovplatser.
 
 
 
Den ömma farmodern till Marsipanrosen har varit hos oss sedan i fredags och det kan bara stavas O V Ä R D E R L I G T. Lil' sis kom de dryga 30 milen för några timmar sen och i morgon kommer svärfar och svärmormor ner med julmaten. Okej, en grön jul är en grön jul och om jag fick önska den minsta ytliga lilla sak så skulle det vara snö inatt. Inte drivor, nä jag skulle gott och väl nöja mig med några centimeter, och -5°C. Snöbristen till trots tycker jag ändå att julstämningen börjar infinna sig, banne mig. Och visst kan en knappt ana att julgranen precis kamikazedykt med kulorna före en kvart innan bilden togs?!
 
Nu ska jag premiärduscha i vårt snygga 80-talsbadrum (åhh som det kliar i renoveringsfingrarna) och sova lite innan det blir den juliga afton.
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Mormor Lisen

STORT GRATTIS och GOD JUL!

2014-12-24 @ 01:37:46
Postat av: Ulrika

God jul! Och vilken lycka att ni lyckats lägga vantarna på detta tillsynes underbara hus! Hoppas ni får en lugn helg, men när det nya året tar sin början hoppas jag du lägger bilder i massor, ingen list är för liten för att fotas inget badrum för fult för att få bloggkärlek. Bombardera oss med bilder på er nya skatt det är så inspirerande att se även om du tänker förändra det till ännu ljuvligare!
Stor snökram.

Svar: Ha-ha Ulrika din kommentar har verkligen satt sig, tänker på det varje gång jag går in i vårt skruttiga badrum. Ska försöka bli bättre på att dokumentera även fulheterna! Stor snölös kram från sydöst!
Little Miss Fix It

2014-12-24 @ 09:50:48
Postat av: Emma Thun

God jul!
Det där huset alltså, det skall bli så spännande att få se lite mer.

Svar: God fortsättning!Åh, hoppas jag kan bjuda på något matnyttigt då :)
Little Miss Fix It

2014-12-24 @ 23:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback