Från mitt hörn i soffan

Ni vill visst se mer av mitt hem och trots att jag tycker det är så himla svårt det där, allt SYNS ju plötsligt när man förevigar det på bild -skavanker och pryttlar som jag annars kan kisa bort, så ska jag försöka att visa mer. Som lite KBT kör vi vardagsrumemt först. Mitt place to be och samtidigt min akilleshäl. Det är så ljuvligt med alla sina fönster (från tre håll, jomenvisst) men så förstör den där tapeten som jag tjatar om, som jag hatar om. Hat är ju ett väldigt starkt ord men *rys* inte gillar jag den i alla fall. Och hade jag bara lagt hälften av all energi som går åt till att tycka illa om den och istället målat om ja då skulle det nog varit gjort för en 4-5 år sen. Men det är vinklarna. Alla lampor, bjälkar och vrår som gör att jag skjuter det på framtiden för det vet ju vem som helst att ska man måla om så måste man börja med taket, bara en sån sak. Pust.
 
Varje morgon är det något som följer med ut från barnrummet, idag var det ett pussel, därför är det perfekt att ha en snygg korg nära till hands för att underlätta plockandet. Och att det står en dator på golvet bredvid tv:n och att en viss mini me lyckades demontera ena dörren till tv-bänken samtidigt som hon klämde tummen det kan ni väl bara strunta i att lägga märke till.
 
 
Så lite i terapisyfte visar jag vardagsrummet, precis så som det ser ut just nu, fotat från mitt favvohörn i soffan. Favvohörn för att man ser genom hela lägenheten därifrån, och man kan ge ongen fart i gungan och ändå sitta rätt bekvämt. Världens mest konstiga och livsfarliga valv (nya (och en hel del gamla) besökare slår i huvudet i det stup i kvarten) men också precis det som ger karaktär åt hela alltet.
 
Utanför valvet ligger det lilla köket till höger och skåpen på vänster sida står mot väggen till Marsipanrosens rum. Bakom den stängda dörren gömmer sig sovrummet och min piruettklädkammare (Jo man kan göra sånt där, t o m en minihjulning på helteckningsmattan. Skryt skryt.) och ljuset till höger om sovrumsdörren, liksom efter byrån, kommer från badrummet. Till vänster om dörren är vår lite udda hall som mest består av två trappor. Men det visar jag en annan dag. Happy happy Friday!
 
Ett par vitsåpade Dots håller ordning på plädarna och för kanske första gången i mitt liv slarvade jag med pluggningen och det var som att Marsipanrosen visste det fast hon säkerligen sov när jag skruvade upp dem för hon har liksom lekt lite Tarzan i den ena som nu hänger på trekvart.
 
 
Egentligen tror jag inte att man kan ha FÖR många plädar och kuddar i soffan men ibland behövs de ändå staplas lite på hög och det är minst lika fint som det är mysigt att ha dem omkring sig i soffan.
 
 
Förra veckans helgbukett börjar se lite hängig ut, åtminstone ranunklerna. Tur att det snart ja faktiskt om bara några timmar är helg igen!
 

Kommentarer
Postat av: Erika

Hej!

Angående väggarna, gissar att du redan tänkt på detta men tipsar ändå med tanke på att det inte verkade vara så lätt att måla över tapeten...
Renoveringstapet är väldigt smidigt att använda och ger fint resultat med ett lager färg på.
Det var gräsligt mönster/färg målat på väggarna i min gamla lägenhet och dessutom täckt av ett tjockt lager lack! Helt omöjligt att jobba med så vi satte renoveringstapet över och målade och fick släta vita väggar i ett nafs!
Kanske kan vara något för dina tapetserade väggar?! (du kommer väl dock inte ifrån det där med att måla taket... :))

Trevlig helg!
Kram Erika

Svar: Åh, jag vet, tanken har föresvävat mig men det känns lika monsterjobbigt att först tapetsera och sen måla två ggr... Behöver bara få tummen ur och bestämma mig tror jag. I sommar kanske om jag skickar ut "stjälpredorna" till torpet och får jobba ifred ;) Tack detsamma! Kram
Little Miss Fix It

2014-02-21 @ 13:52:46
Postat av: sandra

äntligen.vad kul.mer snälla mer.trevlig helg!

Svar: Ha-ha-ha, helt kravlöst märker jag... ;) Tack detsamma!
Little Miss Fix It

2014-02-21 @ 20:26:15
Postat av: Angelica

vart köper man en sån söt gunga?

Svar: På blåelefant.se, fast i andra färger. :)
Little Miss Fix It

2014-02-22 @ 13:54:00
Postat av: Fia

Ni har det så fint!
Jag saknar er, vi borde ses snart! Kram

Svar: Tack gulle! Vet du vad konstigt, när jag gick upp för en stund sen tänkte jag på när vi sågs sist, och ja vi borde verkligen ses snart! Kramkram
Little Miss Fix It

2014-02-24 @ 06:43:19
URL: http://fiaalmgren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback