Giving People

Jag slås ofta av hur priviligerad jag är. Att jag kan välja att jobba mindre, den största anledningen till att jag blev egenföretagare, att jag och min familj har ett fint fungerande hem, kan åka på semester, har en bil som inte bara är säker utan också rymmer en mindre koloni valfri frakt. Att jag har vänner som ställer upp och en man som står som en klippa bredvid mig. Vi renoverar vårat sommarhus för tusentals kronor och jag försörjer mig på något som visserligen är viktigt för människans välbefinnande men det är ju inte precis världsomvälvande cancerforskning. Tittar man i skatteländen så skulle ingen kalla mig rik men det skulle konstateras att jag har så att jag klarar mig och är långt ifrån fattig.
 
Barnfattigdom i Sverige handlar sällan om barn som fryser eller är hungriga för att deras föräldrar inte har råd att köpa kläder och mat utan mer om att de inte har samma förutsättningar som deras klasskamrater då de begränsas av utgifter för fritidsaktiviteter, transporter eller utrustning och hamnar på så vis i utanförskap. Den senaste statistiken från rädda barnen visar att 12% av svenska barn lever i familjer med låg inkomststandard eller till och med på socialbidrag. Vi har inte heller någon officiell definition av fattigdom i Sverige men bakom dessa siffror finns det kort och gott barn som diskrimineras av att deras föräldrar vill men inte kan ge dem det de behöver på alla plan. Kanske är det långtidssjukdom eller en familjetragedi som lagt grunden till inkomstobalansen, det finns säkert lika många historier som familjer som inte får ihop ekonomin.
 
Via Giving Peoples facebooksida kom jag i kontakt med en familj inte långt från där jag bor som var i akut behov av mat och skor i storlek 30. Tänk dig själv in i situationen att du inte skulle ha tillstymmelsen till frukost eller ens ett par skor att sätta på ditt barns fötter. Visst är världen snefördelad? Det är inte mitt uppdrag att rädda världen, det är allas uppdrag att göra det man kan och innan helgen packade jag en stor matkasse full och handlade sommarskor till en sexåring. För att jag kunde det. Och det kändes bra långt in i hjärtat.
 
Vill du också hjälpa kan du läsa mer och anmäla dig här.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Den där Victoria

Visst är det hemskt när inte det sociala nätverket fungerar som det ska. Jag har också varit till en familj med matkasse mm. och skrev om händelsen

http://www.dendarvictoria.se/livet/att-gora-nagon-glad/

Ingen kan göra allting men alla kan göra något.

Kram


Svar: Heja dig!Åh, det där är ett av mina favoritordstäv. så sant!!
Kram
Little Miss Fix It

2014-06-02 @ 15:28:48
URL: http://www.dendarvictoria.se
Postat av: Stina

Du är beundransvärd på många sätt!

Svar: Åh tack snälla! *rodnar*
Little Miss Fix It

2014-06-02 @ 23:11:29
Postat av: Kimberly

Giving People är ett så himla bra initiativ! Jag brukar titta efter meddelanden från Kalmartrakten men har hittills inte sett något? Vill gärna också hjälpa till.

Svar: Rätt vad det är dyker det upp så vi får fortsätta hålla koll!
Little Miss Fix It

2014-06-03 @ 08:43:41
URL: http://kimberly.nu
Postat av: Ann-Sofie

Alltså du är en så fin människa. Det känner man genom det du skriver och inte bara i det här blogginlägget. Du är en sån som ger hopp om mänskligheten <3

Svar: Men tack snälla Ann-Sofie, vad fint av dig att säga så! <3 <3 <3
Little Miss Fix It

2014-06-03 @ 11:48:27
Postat av: Fia

Bra av dig och bra grej det där Giving people, ska kolla närmare på det!

Svar: Gör't, bara gör't! :)
Little Miss Fix It

2014-06-03 @ 13:00:42
URL: http://fiaalmgren.com
Postat av: jennie

Älskar detta! Man kan ju inte hoppa på allt som man "måste" engagera sig i, men det här är så enkelt och tillgängligt och man kan på ett lätt sätt sätta guldkant på en familjs vardag. Fint av dig att ställa upp och hjälpa till.

Svar: Nej precis, och jag gillar det konkreta i att i stunden faktiskt förändra en familjs vardag.
Little Miss Fix It

2014-06-03 @ 20:47:28
Postat av: Ellendellen

Klokt skrivet och upplysande. Gick direkt in och anmälde mig för växjö.

Svar: En kan inte göra allt, men alla kan göra något! :-*
Little Miss Fix It

2014-06-04 @ 00:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback