Vaska eller diska champagne?

Klockan är mitt i skönhetssömnen som verkar vara fullt upptagen med två andra kunder i den här familjen och således ha väldigt lite tid för mig varför jag tillbringar premiärnatten på sovloftet surfandes icke-existerande rundstavslösningar till lofträcken. Tur för mig att bilden i huvudet är klar, synd för er att Google och Pinterest brister (och ni inte är tankeläsare).

Jag visste det liksom lite på förhand, att packa champagnen skulle vara lite som att be om bekymmer. Så tror ni elektrikern dök upp igår? Nä, just det (han kanske mer är öl-typen?) så vi har fortfarande inget vatten i stugan. Jag och stjälpredan åkte ut så tidigt att pyjamas var det enda rätta för att möta rörmokaren (tack gode Gud för att en vettig människa kom enligt avtal). Pumpen är på plats (85 m kabel och vattenledning måste nästan synts från månen, tre varv runt huset innan den dök ner i borrhålet med pumpen i spetsen) och varenda ventil och avtappningskran (kommer endast ha sommarvatten i uteduschen p g a icke frostfria ledningsdragningar) är så tokredo nu och liksom gastar Bring on the vatten! Vad hjälper det när inte Mr El dyker upp? Mycket gör jag gärna själv men där går gränsen, nog för att jag saknar mitt lockiga hår som försvann med storken men en helpermanent genom elektrisk chock känns lite... osäkert.

Något väldigt säkert är att bänkskivorna nu är avtäckta och de blev perfekta om man med det menar både olikfärgade och superporiga. Så nu måste jag hitta lösningen för en rejäl foundation modell betongskiva och sitter det månde en expert där ute så lyssnar jag gärna, var inte blyg!

Nä nu börjar det ljusna och jag ska proppa lite isolering i öronen, fåglarna på landet är visst ena riktiga nattugglor för som de väsnas (naturbarn oh yes!), och jaga fatt på den dära John B för om några timmar kommer stugan fyllas av hantverkare, inklusive elektriker hoppas jag.


Köket för några dagar sedan, väggen bakom gapar lika tom fortfarande men champagnen ligger ju som sagt på kylning och blir det ingen kran och vatten denna onsdag så ska jag banne mig diska i Tattinger!



Kommentarer
Postat av: Madeleine

Jisses Sara, torpet håller på att bli så OTROLIGT fint! Vilket lyft! Samtidigt bannar jag dessa hantverkare som tycks aldrig vilja dyka upp fast man så gärna vil och till trots att man har bokat dem! Sedan känner jag igen det där, att sitta överpeppad framåt småtimmarna tills det blir ljust ute, sitta och komma på bra idéer medan alla andra sover. Det är några magiska timmar där, tycker nästan man tänker extra bra. När nästan allt är tyst och naturen sover. Det är DÅ man får sina snilleblixtrar!

Svar: Tack söta! Vi har ju haft sådan otrolig tur med toppenhantverkare hela projektet, det blev bara en liten miss nu på slutet (och att de pushade deadline lite förstås). Ja på något konstigt vis tänker en väldigt bra just då, synd bara att en inte kan sova på dagarna ;) Kram!
Little Miss Fix It

2014-06-18 @ 07:54:54
URL: http://www.bonjourvintage.se
Postat av: Malin

Vi gjöt (?!) egna betongbänkar som vi till en början tyckte var lite flammiga och med en touch av armeringsmönster på ytan... Men med lite slip och en avslutande behandling med hårdvaxolja gav riktigt fint resultat. En mörkt grå, len men ändå vaxad och mycket stryktålig yta. Tiptop(p)!

Svar: Låter fantastiskt! Vi har inte riktigt kommit på make upen för våra pormaskar än :-S Fast gillar dem som de är också, men vällingpulver fastnar lite för bra he-he.
Little Miss Fix It

2014-06-18 @ 21:00:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback