"Hur ska ni göra med torpet...

...nu när ni köpt hus?" Jag har tappat räkningen på den frågan men visst den är relevant. Jesper sa att vi skulle sälja torpet om vi köpte ett hus. Men samma Jesper sa också att den här renoveringsvåren typ var den värsta i hans liv så uttalandet får nog räknas till sånt man säger i affekt. För vi ska inte sälja nu i alla fall, nä vi provar att ha dubbla hus en sommar. Dubbla trädgårdar, dubbla gräsmattor som ska klippas och dubbelt så mycket underhållsarbete. Men som sagt, vi testar och märker vi att det blir en börda snarare än ett sommarnöje så kan vi ju alltid hyra ut det.
 
 
I helgen var vi där och plockade in blomkrukorna, rensade hängrännorna, satte lavendeln på vinterförvaring, stängde av vattnet och blåste ur rören till duschen, ja förberedde för lågsäsong helt enkelt. Kanske var det vetskapen om att vi inte kommer åka dit lika frekvent nu i vinter, men oj som vi njöt med brasa och mys. Boo ritade på tavlan (skrivtavle-DIY hittar du här) och hjälpte mig att fyndfota medan det var ljust men sen liksom däckade vi allihop i en massiv middagslur...
 
 
Och den minsta musketören ville aldrig vakna för det var så skönt där i soffan med knastret från kakelugnen och fladdrande ljuslågor. Till slut kunde våra pussar på pannan väcka henne och vi åt småländsk ostkaka till kvällis innan vi körde hem till vår gata i stan och landade lite innan arbetsveckan drog igång igen.
 
Nä, vi ska inte sälja torpet, det är ju vår lilla oas där vi kan vara oss själva för en stund.
 
Foto: Sara & Jesper Zetterström

Kommentarer
Postat av: Malin

Vaddå, det är väl inte så konstigt att ha kvar sommarstugan bara för att man köpt hus? Det är ju självklart lyxigt och inte möjligt för många men har man råd så kör! Däremot får man kanske acceptera att första sommaren med nytt hus innebär andra prioriteringar och att man inte är där lika frekvent som tidigare men det kan ändå bli en oas att åka till för att få koppla av mellan varven!

Svar: Nej vanligtvis är det ju inte konstigt men vi köpte ju torpet som komplement till vår lägenhet i stan, för trädgården, för möjligheten att gå rakt ut på tomten och geografiskt nära för att kunna hänga där mycket. Med huset kommer vi ju leva vårt vardagliga liv i mångt och mycket så som vi eftersträvade med torpet varför tankar om att det blir "tårta på tårta" liksom uppstod, men vi ska se hur sommaren utvecklar sig. Som du säger kanske torparoasen också behövs. :)
Little Miss Fix It

2014-11-05 @ 10:44:18
Postat av: Ida

Hej!! Jag måste fråga dig, visst har du tidigare år skickat ekollon per post? Det är inte så att du har plan att göra det i år igen? /Ida

Svar: Hej Ida, jo det stämmer men jag har inga planer för det just nu, har inte fått några att gro än men man vet ju aldrig... ;)
Little Miss Fix It

2014-11-05 @ 21:42:36
URL: http://idasjd.blogg.se
Postat av: Ida

Hej igen och supertack för svar! Jag får hålla utkik här helt enkelt och om du skulle komma det på tanken, så vet du att intresse finns ;) Här där jag bor är det dåligt med ek.. Tack för en bra blogg!

Svar: Åh nej, är det sant? Ekar runt knuten borde ju vara en mänsklig rättighet kan en tycka, tack fina - och håll utkik, större under har ju skett ;)
Little Miss Fix It

2014-11-07 @ 20:36:52
URL: http://idasjodin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback