Livet som frilans

Många undrar hur livet som egenföretagare är och jag har gjort några inlägg om ämnet under kategorin ”Jobb & karriär”. Livet som frilansande inredare & stylist är minst sagt varierande, fördelen är att den ena dagen är sällan den andra lik för att använda ett slitet uttryck. Baksidan är att man lika sällan vet hur framtiden kommer te sig på jobbfronten och att inga jobb kommer gratis. Man måste ju sköta sig och göra bra ifrån sig även som anställd men oftast är det arbetsgivaren som fixar sysselsättningen och det får en liksom sköta själv som egen.

 

De senaste sju dagarna har jag; planerat hur nya produkter ska presenteras på Ikeas web, konsulterat ett B&B på Öland som har växtvärk och behöver hitta sin röda tråd inredningsmässigt, hjälpt ett renoverande par att undvika skilsmässa (deras ord) och komma överens om hemmets färgsättning, stylat en julmiljö för ett svenskt magasin samt tillbringat en lång dag i Ikeas jättestudio i Älmhult för att förverkliga de tidigare planerade webb-bilderna. Ganska olika uppdrag som ni märker. Där emellan diskuteras potentiella bloggsamarbeten, hemma hos-reportage och små redaktionella DIY’s. Ibland infinner sig paniken när kalendern har ofakturerbara håligheter men lika ofta krockar roliga jobbförfrågningar med redan inbokat, det är liksom så det ser ut.

Att vara frilans är lite som att förstora upp sin fritid, i perioder händer inget anmärkningsvärt mellan träning, middagar och kompishäng men plötsligt blir man inbjuden till två roliga fester på samma dag om ni fattar.

 

Kommande veckor sitter jag återigen på tåget ToR Älmhult för att färdigställa i runda slängar 60 bilder tillsammans med mitt stora team av projektledare, fotografer, bildproducent, webbansvarig, studiosupport, inredare m fl. Rena rama inredningsfabriken att jämföra med söndagens styling av Malin Wollins (men Jesus & hasn morsa hur mnga bloggar har hon?) jul, plåtat i fotografens vardagsrum med oktoberbakade lussekatter och en fyramåndersbebis i kulissen. Omväxling förnöjer! Nä nu rullar tåget förbi Möckeln och jag måste hoppa av vid nästa station.

 

Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Tina

Möckeln?! Är du här i krokarna? Eller finns det fler kanske... Kram på dig!

Svar: Möckeln är en sjö i norra Älmhult ;) Kram!
Little Miss Fix It

2014-10-28 @ 12:09:11
Postat av: Olini.blogg.se

Vilken fin blogg du har!

Svar: Tack snälla! :)
Little Miss Fix It

2014-10-30 @ 09:23:11
URL: http://olini.blogg.se/
Postat av: Dejan JUL

Vem fotar dessa snygga foton?

Svar: Fotografen in action heter Mårten och det är jag som förevigat honom :)
Little Miss Fix It

2014-10-30 @ 09:32:30
URL: http://Julenstid.blogg.se
Postat av: Mohammedi's | Art, model & designer

fina bilder

2014-10-30 @ 11:08:52
URL: http://mohammedis.se/
Postat av: Sanna Andersson

det låter helt fantastiskt att ha en sån variation i sitt arbete men jag kan oxå fatta att det är jobbigt och svårt att ibland få ihop till jobb när man inte är i ett bra flow.

Men att jobba med det man brinner för och få en bra variation tror jag är några faktorer som gör att man verkligen orkar att jobba mycket

Svar: Ja, det är lätt värt det alla dagar i veckan! :)
Little Miss Fix It

2014-10-30 @ 12:01:30
URL: http://moonzanna.se/
Postat av: Robex Lundgren

mysiggt

2014-10-30 @ 15:10:36
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Frukostera

Är också numera egenföretagare :) Blir en omställning! Skönt dock att vara sin egen chef.. ;)

Svar: Japp, och gillar en inte chefen så kan en ju faktiskt göra något åt det ;) Lycka till!
Little Miss Fix It

2014-10-30 @ 21:50:43
URL: http://frukostera.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback