Fint till barngarderoben - Hang on hangers

Minns ni att jag var på dop i somras (och träffade min gamla konfirmationspräst)? Nåväl precis när vi skulle gå hem från kalaset fick jag en pratstund med Annika, en släkting till den lilla huvudpersonen, och med kanske kommunens tröttaste onge på armen (så ha överseende om mitt detaljminne sviker mig) stod jag framför ett supertipsigt tips, både etiskt och estetiskt.
 
 
Annika bor och driver sedan många år ideella projekt i Bangkok och 2010 startades Hang on hangers - alldeles fantastiskt fina galgar som produceras med hjälp av kvinnor som lever i slummen. Tack vare galgproduktionen kan dessa kvinnor uträtta ett jobb och försörja sig trots att flera av dem har handikappade barn och stora familjer att ta hand om. 
 
Namnet Hang on hangers uppkom genom att bomullslindningen håller kläderna kvar på galgen och visst blir man lite extra glad av funktionella och fina galgar, särskilt när man vet att hantverket bakom är på justa villkor. Efter en kik på hemsidan verkar det inte finnas någon smidig näthandel i Sverige men man kan visst beställa via direkt från Bangkok eller mejla och fråga om närmaste ställe som kan tänkas ha dem.
 
Här i Kalmar-krokarna känner jag en hemförsäljare så är du intresserad kan du mejla mig eller lämna en kommentar så förmedlar jag kontakt. 100kr för 4 barngalgar (eller 3 vuxengalgar). Själv äger jag blott tre som jag fått i present men visst ser det härligt ut med hela garderoben full!
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Malin -Gravid mamma och Änglamamma

Åå så tjusigt! :)

Svar: Visst är de!
Little Miss Fix It

2014-09-01 @ 18:11:18
URL: http://josefinaelma.blogg.se
Postat av: Småstadsfrun

Vad fina de är, riktigt läckert i garderoben. Ett stort plus så klart att de även har ett gott syfte!

Svar: Ja, och att man får en inblick i tillverkningen!
Little Miss Fix It

2014-09-01 @ 23:13:17
URL: http://www.smastadsfrun.se
Postat av: annika

Tack Sara för att du vill skriva om oss på bloggen....känner oss mycket hedrade.

Vill göra ett tillägg.... Om det är någon som vill köpa galgar och tycker att fraktkostnaderna är för höga så finns det galgar till salu på väldigt manga platser runt om I Sverige. Skriv till oss så guidar vi er till närmsta återförsäljare.

hälsningar Annika, Hang on Hangers Bangkok


Svar: Jättebra input Annika! De är så fina och jag ser fram emot att gå på "galg-party" hemma hos Charlotte i höst :)
Little Miss Fix It

2014-09-04 @ 04:15:31
URL: http://www.hangonhangers.net
Postat av: Barbro Hällström

Hej och God Jul! Jag skulle gärna vilja köpa galgar till mina barnbarn, kan ni tipsa mej var det finns återförsäljare i närheten av Alingsås. Tack på förhand.

Svar: Hej Barbro! Som jag skrev i inlägget så hittar man bäst återförsäljare genom att kontakta Hang on Hangars direkt på hemsidan. Hoppas du får tag på dina galgar!
Little Miss Fix It

2014-12-19 @ 14:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback