Miscellaneous w51/2015

Jag var tvungen att dubbelkolla veckan för det kändes smått otroligt att det är v 51. Det är förvisso sista sk'lvande minutrarna av fjärde advent idag men var tog november och december vägen egentligen? Veckan som gick har jag tillbringar i Ikeastudion. Jag är så himla glad att jag får tillbringa de sista frilansveckorna på den mest kreativa arbetsplats jag vet, i den enorma studion i Älmhult där man ena dagen måste lyssna till "tystnad tagning" som ljuder från studioytan tvärsöver, och kanske ännu mer efter följande "tack!" som betyder att det är fritt fram att bränna av en bild med tillhörande blixt i det egna bygget. För att nästa dag stå och diskutera vilket ljus som ger bästa känslan och luncha med vänner som är närmaste nära fast det kan gå månader mellan tillsammanstiden. Det är lätt att bli lite blödig och tänka att så här fina kollegor får jag aldrig igen.
 
Men. Så skyndar man sig hem med tåget, byter om i ett svep och åker med gå-borts-misteln under armen till julfesten med de som blir mina nya kollegor. Och det som jag trodde skulle bli en kort liten tillställning innefattar allt mellan god mat, sånger, fina tal, så mycket skratt, gemenskap, eldshow och ett dansgolv som aldrig stod stilla fram till småtimmarna när jag är en av de första att gå hem... Det kommer bli bra det här.
 
Men nu - veckans lista, en blanding av det mesta som av ena eller andra anledningen fastnar hos mig. Bildkälla genom att klicka på bilden.
 
Jenny, min superestet till vän. Hon som är så fin i allt det det som jag ser helt färglös ut fick mig att vilja ha en mössa av det slag som när min far bar det kallades "sotarmössa" men som idag tillsammans med fylliga skägg har fått hipster-prefix. En enkel i ribbstickad bomull (jag skulle sprätta bort märket som finns på originalbilden), för visst blir det väl vinter snart?
 
 
Från bomull till blommor. Julstjärnor är ganska tråkiga (förlåt) tycker jag. Däremot ledsnar jag aldrig på amaryllis i varken lök- eller ännu hellre snittvariant. En annan skönhet bland decemberblommorna är julrosen, på bilden står den fint och kikar över kanten i den höga glasvasen. Den är lite som en skör jättevitsippa och jag älskar't.
 
 
Från snitt till välskräddat för i mina tidiga tjugonågot var man tvungen att snegla mot våra danska grannar för att finna kläder med oväntade snitt - till en ouppnåelig prislapp.  Nu spanar jag i lookbooks från Cos och vill byta ut halva min garderob. Det kommer givetvis inte hända, av flera skäl, men om inte tomten kommer överraska mig på torsdag så ska jag själv göra det. Om inte annat för att bli pepp över nya jobbsituationer. Dressed for success helt enkelt.
 
 
Succé modell avslappning är tv-tittande för mig och det har nästan varit som för en Casanova-typ att gå i kloster att ha tv:n på övervåningen. Jag ser a l d r i g på något nuförtiden. Så här i jul, och med många dagars ledighet kommer jag förhoppningsvis hinna med lite mer. Och appropå kostym så är det sådana dramor som får mig att försvinna in i dagdrömmar om en annan tid och jag ser väldigt mycket fram emot fortsättningen på Fröken Frimans krig som börjar på juldagen i SVT.
 
 
Att ligga och slöa i soffan är ungefär lika avkopplande som att svettas på finskt vis. Här hemma divideras det nämligen om en bastus vara eller icke vara. Med huset kom en halvriven historia och från att inte ha med det alls i planerna så har hösten gjort oss riktigt saunasugna och nu funderar vi på om badrummet eller gästhuset kan rymma en liten variant.
 
 
På tal om renovering och hundraåringar, i fredags var jag i ett otroligt fint hus, förvisso utan bastu och några år yngre än vår Hundraåring men mycket av stilen kändes igen. Just nu dammsuger både jag och Jesper Blocket efter tidstypisk inredning och sånt som kommer komma väl till pass vid framtida renoveringar. Jag har sagt det förut men Byggfabriken har många detaljer som just sätter tidseran. Den dagen vi lämnar in köksluckorna på lackning (och spacklar igen de gamla skruvhålen efter de moderna handtagen) kommer jag beställa hem knoppar istället.
 
 
Nä hörrni, det är verkligen hög tid att fälla ihop lock för både ögon och MacBook. Imorgon ska jag och Boo på bussutflykt - hela vägen till kompisen Vera i norra delen av stan. Mycket spännande för en treåring. Dessutom är det i senaste laget att handla alla råvaror till jul. Jag menar polkakäpparna var redan slut när vi skulle fylla på förrådet inför kvällens klädning av granen så vi får se om det blir prinskorvar eller pannkakor på julbordet i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback