Ett, två, tavelvägg

Det tog nästan ett halvår innan vi började få upp tavlor i Hundraåringen. Över huvudtaget har det varit en process (som fortfarande pågår) att möblera vårt nya hus men främst handlar det många gånger om att bara börja. Det är första spiken som kanske är jobbig men sen går det av bara farten. Så här blev det över soffan i vardagsrummet - ett potpurri av favoriter. Lägg märke till att lampan blir en del av tavelväggen och de små detaljerna bryter av ramarnas kantighet.
 
 
Mina favoriter: Den lilla röda litografin av Lisa Rinnevuo är en medlemsvinst från konstklubben Konst & Form, fototavlan "Lillstrumpa och syster" fick jag i present av fotografen Bodil Bergqvist ♥, kattprintet köpte jag till Jesper på Kvart Interiör i Göteborg. Den lilla litografin "Linus med luft i magen" fick jag, av Pernilla Ankarberg som läste i klassen under mig, när jag tog examen på Designprogrammet, den stora ramen är ett loppisfynd och den lilla flickan ett födelsedagskort, lampan har jag haft i min ägo sedan ett projekt under studietiden och satt förr i en fabrik i Nybro, Eiffeltornet följde med hem från - New York. Litografin i orange har flyttats runt i femton år, min talangfulla kusin Josefin som idag jobbar som arkitekt har gjort den och ovanpå står en liten vas med en spirande kastanj, Ekoxen är ett fotoprint av Göran Liljeberg som jag köpt på Gotland, litografin med clownerna är också Lisa Rinnevuo - en present till Jesper för några år sedan. Det lilla trähuset i massiv ek står på ett vinkeljärn och är en pressgåva från Applicata.
 
 
För att skapa balans i en tavelvägg måste man prova hur motiven förhåller sig till varann, antingen genom att lägga ut tavlorna ex. på golvet och flytta runt dem tills det känns bra. Annars kan man, som jag, bara välja ut vilka favoriter man vill ha och sedan testa direkt på väggen: hålla upp, flytta runt och eventuellt komplettera med detaljer (som här: Eiffeltornet och kastanjen) för dynamikens skull. Den här "plocke pinn"-modellen är ju väldigt tacksam eftersom millimeterpassaningen är godtycklig.
 
Jag har gjort ännu en stop motion-film, övning ger färdighet ni vet, för att visa hur det växte fram. Hoppas ni gillar! Ett, två, tavelvägg.
 
Foto och film: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Benington.se

Så fint med tavelväggar!

Svar: Tack, det var skönt att äntligen få upp lite på väggarna. ;)
Little Miss Fix It

2015-06-10 @ 15:20:16
URL: http://benington.blogg.se
Postat av: emma

Det blev jättefint! Sparar till min inspirationsmapp. När jag själv försöker kommer den delen av mig fram som vill ha allt exakt och på lika avstånd och rakt. Men mycket mer levande så här!

Svar: Ha-ha, man får bara börja sätta dem jätteolika så att OCD:n sätts ur spel ;)
Little Miss Fix It

2015-06-10 @ 18:26:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback