Pannkaka av alltihopa
Våra helgplaner blev det inte mycket med. Gårdagen bjöd på storm och vertikalt regn och det enda rätta var att hålla sig inomhus (och knappast i någon torparträdgård). Dessvärre var ingen av oss sugen på att just sätta upp tavlor när vi var inomhus så de står fortfarande inplastade längs väggarna. Idag stod badhuset tillsammans med två andra familjer på schemat och vi avrundade med en sen lunch på Café Hos Oss i Pukeberg (nybliven granne med glasbruket där jag pluggade på Designprogrammet). Det var så himla mysigt så ingen ville åka hem och sen var det kväll och tavlorna står där vi lämnat dem och ja det blev mest pannkaka av alltihop.
Men för att se det positivt så blev det en himla god pannkaka, både till frukost och som matsäcks-mellis. Så här gör jag dem;
2 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk ekologiskt bakpulver
2 msk fair trade rörsocker
1 krm salt
2 1/2 dl ekologisk mellanmjölk
2 msk smält ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
Smör till stekning
Ev. florsocker att pudra över.
Serveras med frusna svenska hallon och lönnsirap.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa först ner mjölken, sen smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet. Stek i smör, klicka ut ca 0,5 dl smet per pannkaka. Grädda på medelhög värme tills det bildas bubblor på ytan, vänd och grädda klart.
Ät de med syrliga hallon och smakrik lönnsirap. Minst en gång i månaden.
Mobilfoto: Sara Zetterström
Kommentarer
Postat av: Robex Lundgren
fin bild
Svar:
Little Miss Fix It
Postat av: Hanna fia
Jättebra blogg verkligen. Kika gärna kn på våran blogg:) Kram
Postat av: Angie
Men pannkaka är gott i alla fall :)
Svar:
Little Miss Fix It
Trackback