Boktips: Hej! Kreativa hem 2

Något från önskelistan som dök ner i brevlådan i förra veckan var den här boken. Hej! Kreativa hem 2. Boken handlar om personer och deras inredning - där inredning är livet därhemma, allt det vi bär med oss och fyller våra dagar och nätter med för att citera omslaget. Det är personligt, i en väldigt tilltalande intervjuform, och spännade just på grund av (de skriftliga) personporträtten som tar lika mycket om inte mer plats som interiörbilderna.
 
 
Den första Hej!-boken som jag köpte i fjol har inspirerat mig många gånger och håller i skrivandets stund ställningarna ute på torpet. Men den här är ändå snäppet bättre. För det första pryder omslaget en tonårsförälskelse som länge hängde uppnålad över min högstadiesäng i diverse bildkonstellationer med en boll. I bokens första kapitel får man nämligen följa med hem till forne fotbollsproffset Alexander Östlund. Från en bolltrollare i page (oh, that pretty face) till en skön hipstrig snubbe i helskägg och villaidyll med familjen på Tyresö.
 
 
Längre fram i boken förs samtalet hemma hos Sofia Jansson Vusir och hennes familj i Katrineholm. Hon gestaltar ju redan sitt hem så fint på bloggen Mokkasin och jag som varit hemma hos henne reagerade lite mot att bilderna från det stora vita huset är så mörka. Men varför inte, de är härliga hur som. Utöver detta får man även följa med hem till Jessica Folcker och mitt i allt ihop drar det over seas till barnfamiljen som vågade lämna lilla Sverige och flyttade till New York. Min senaste förälskelse till rosa väggar fick sig en boost från hemmet nedan. Tack snälla Printz Publishing för födelsedagspres.. jag menar recensionsexet.
 
Foto: Jesper & Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Emma

samma fina kofta - får man fråga vartifrån?

Svar: Hej! Tack Emma. Den kommer från Lindex i sensommar/höstas :)
Little Miss Fix It

2015-05-27 @ 14:53:29
URL: http://emmassamling.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback