Möblera med växter

Människan mår bra av naturen, risken för långvariga sjukdommar, tex hjärt- och kärlsjukdommar minskar, vi återhämtar oss från stress och vår förmåga att fokusera ökar när vi befinner oss i grönområden (enligt rehabiliteringsforskaren Patrik Grahn). Inte så konstigt då att vi vill ha växter inomhus. Fönsterbrädorna är en självklar plats men har du tänkt på att det finns fler ytor att utnyttja om du använder rätt sorts blomma? Tjockbladiga växter och suckulenter, ex. kaktusar, Garderobsblommor och Paradisträd är lite härdigare mot mörker och står länge mellan vattningarna. Monstera, Gullranka och Murgröna är andra tåliga växter som kan placeras på alternativa platser. Bakom dörren, ovanför dörröppningar och på skåp, i trappan och till och med ovanför soffan kan man utnyttja utrymmet för sina gröna kompisar.
 
Under temat "Want to be more than a window garderner" kan man se ett jobb jag gjort för Ikea. Favoriten är kaktusväggen och här ser ni hur det kan vara på en plåtning ibland. Den här bilden togs när jag höll på att inreda miljön, kameran smattrar rätt friskt för att sätta ljus och skärpa etc medan stylisten jobbar. Tanken var inte att det skulle vara någon "modell" i bilden men den här blev en favorit som vid presentationen fick vara huvudbild för hela idén. Alla alternativa växtplatser hittar du här.
 
Foto: Oskar Falck för Ikea

Kommentarer
Postat av: jennie

Men åh, härlig bild! Jag älskar de där minikaktusarna från IKEA, så himla enkla att använda till ett litet stilleben eller för att piffa till en liten yta.

Svar: Tack! Visst är det kul när man hittar sina favoriter. :)
Little miss fix it

2015-10-05 @ 20:03:28
Postat av: Maria

Så rolig fin och inspirerande styling med de tejpade möblerna och enkla gröna växter till. Enkelt att föra över i sin egen inredning. Applåd!

Svar: Åh, jag tackar & bockar! Och gläder mig väldans... :)
Little miss fix it

2015-10-05 @ 22:03:36
Postat av: Linda

Hej Sara! Jag hade några inredningsfunderingar och kom då på att jag skulle gå tillbaka i kom in podden och se om ni kanske hade svaret på min fråga. Herregud så smart, det är ju som en uppslagsbok i podd form 😊 hur som helst så upptänkte jag att avsnitt 1-9 saknas (i appen podcaster på iPhone) varför? Går det att fixa?

Svar: Hej Linda! Ha-ha, vad härligt att du använder podden så! Vi bytte publiceringsverktyg och har väl egentligen inte saknat de där första trevande avsnitten. Men tack för idén vi kan köra en uppdaterad version av några av dem i höst, deal?
Little miss fix it

2015-10-06 @ 23:35:29
Postat av: Anonym

Det geniala med kaktusbilden är ju färgmatchningen med ditt hår och kaktusen du har i handen. Fantastisk!

Svar: Ha-ha, ja pecis ;)
Little miss fix it

2015-10-09 @ 21:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback