Härligt & hållbart - bebisklädkonceptet Vigga

Som om jag inte var pepp på att skaffa ett syskon till Boo redan innan så blev jag det ännu mer när jag fann det här klädföretaget via en nyfunnen vän som bott i Köpenhamn. Vigga är nämligen ett nytt danskt bebisklädkoncept som marknadsför sig under parollen Barnkläder med växtvärk (fritt översatt).
 
Hörnstenen i företaget är den cirkulära tanken. Om en sparkdräkt bara blir använd sju gånger innan den är för liten och hamnar i en låda på vinden så spelar det nästan ingen roll hur hållbart den är producerad. Därför har Vigga skapat ett abonnemang på ekologiska barnkläder i en oerhört hög kvalitet så att flera barn kan få glädje av dem efter dig. Företaget grundas i tron att vi kan ta bättre hand om vår blå planet om vi delar med varandra och återvinner allt vi kan. Jag skriver under på det!
 
Under barnets första 2-3 år, alltså i storlekarna newborn-92 (Boosan har nu 98-104) kan man abonnera på ekologiska och jättefina kläder för 359kr/mån. Man beställer en prenummeration (om minst tre månader) och får då hemskickat en väska fylld med bebiskläder i önskad storlek. Noga utvalda plagg för att möta de behov man har. Beroende på vilken ålder barnet är och hur snabbt de växer så har man dem kortare eller längre tid och när det är dags för nästa storlek så packar man helt enkelt ihop väskan och skickar tillbaka kollektionen som gås igenom, kanske lagas, snyggas till och kompletteras innan den skickas vidare till nästa unge. Genialiskt. Dessutom får man tips om hur man tvättar plaggen skonsamt och mest miljövänligt.
 
Det enda som stör mig i det här hållbara konceptet är uppdelningen mellan pojk- och flickkläder. Jag är verkligen allergisk mot det rådande genustänket i färg och form på barnkläder, främst från de stora kedjorna, och även om kollektionerna är relativt långt ifrån "Frost för flickor och Bilar för pojkar" hade jag gärna sett att företaget fullt ut jobbat mer samtida även på det planet. Däremot är designen jättefin och kläderna ser funktionella ut, både härligt & hållbart alltså, heja Vigga!
 
Foto: bilder via vigga.us och @vigga.us

Kommentarer
Postat av: Sanna

SÅ himla viktigt, och så sockersöta de var!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback