Miscellaneous w39/2015

Personligen tycker jag det är grymt inspirerande med listor - ett hopkok med en gemensam nämnare (i det här fallet bloggaren bakom), tanken har legat och marinerat ett tag och nu är det dags för min alldeles egna återkommande veckosummering av sånt som jag gör/gillar/drömmer/inspireras av. Ni är många som kikar in på bloggen på söndagar så egentligen tänker jag att den ska dyka upp i slutet på helgen men just igår var jag så rasande trött att det hann bli måndag. Oh well, här är första upplagan av Miscellaneous där jag blandar och ger av just diverse. Klicka på bilderna för källa.
 
Minst en gång i veckan cyklar jag fortfarande ner till havet och tar ett dopp. Igår var det bleke och sådär tappa-andan-vackert. Viken låg helt öde i solen och med endast fåglarna som publik skippade jag baddräkten. Isande kallt och med en renande känsla som är svår att klä i ord.
 
 
Jag har en hittills sexårig tradition att ge mig själv en bägare från Åsa Lindström årligen. I somras stängde butiken tidigare än utlovat och det blev därför ingen under Gotlandssemestern. Kanske kommer min sjunde porslinskärlek från butiken i Stockholm i höst istället. En blå med frömotiv står högt upp på önskelistan.
 
 
Hypade Stutterheim i all ära men mer prisvärd och med snyggare snitt är regnrocken från danska Rains (Eco Tex 100-märkt). Färgen Soil gör den mer dressad än svart (modell sopsäck) och jag skulle gärna bära den både i stad och på landsbyggd.
 
Mina klassiska Blundstone börjar få några år på nacken och känns outslitliga. Boo har vuxit ut dem hon sprungit runt i senaste året och fick nyss sitt andra par och jag gläder mig att hon gillar dem (trots att de varken är lila eller rosa). Förutom att de är praktiska rent funktionsmässigt är de som att ha en gympadojja på foten, dessutom kan hon ta på och av sig dem själv. Jesper börjar också överväga ett par så snart är alltså matchningen komplett och vi kommer se ut som löjliga familjen.

 
Med husets enda TV på övervången har mitt tittande nått minimala nivåer, då och då trängs vi istället framför iPaden i soffan och kollar Netflix-serier. Senast var det båda säsongerna av Peaky Blinders som klämdes under semestern. Smutsigt, rått och allt annat än tuttinuttigt är jag som besatt av detta mästerverk som utspelar sig i 20-talets England. Det ryktas att den tredje säsongen snart dyker upp och förutom underbart skitiga scenografier och välskräddade kläder (varför klär vi oss (läs: våra män) inte mer så?!) är Cillian Murphy så vacker att se på att min attraktion till Thomas Shelby platsar i något tolvstegsprogram för kvinnor som gillar våldsamma män.
 
 
Den första sommaren som villaägare har verkligen satt mina gröna fingrar på prov. Och nu? Jag. Får. Inte. Nog. Hösten gör det enkelt, ett par sprakande grenar med löv i en vas will do. Om man inte har turen att det fortfarande blomstrar alltså. Via fotografen Peter Carlsson upptäckte jag att trogna läsare av tidningar från Bonnierkoncernen bl. a kan köpa fotoprintet "Höstig frostmorgon" i deras prenummerantshop. Ja tack!
 
 
Olyckligtvis glömde jag min bästa scarf på planet hem från Alabama och jag saknar den! Stor, luftig och gosigt plisserad passar den till det mesta. Det tar emot att handla något två gånger men jag tröstar mig med att den första förhoppningsvis lever vidare hos någon annan.
 
September är en favoritmånad (strax efter maj) som bjuder på både bad och bär. Vårt (enda) äppelträd dignar av frukt just nu och jag syltar & saftar bäst jag kan, det känns otroligt lyxigt att ha ett eget litet skafferi av örter, grönsaker och frukt på tomten.
 
 
Sista helgen i september alltså och min första miscellaneous-lista - hoppas du gillar!

Kommentarer
Postat av: Prologen.se

Åh, ja! Alla män borde klä sig som Thomas Shelby <3
För övrigt en alldeles utmärkt bra serie också ;D

Svar: Verkligen, i väntan på en ny säsong såg jag en film med Mr Murphy, Broken. Inte lika lättsmält, men mycket bra.
Little miss fix it

2015-09-28 @ 16:24:02
URL: http://prologen.se
Postat av: Weronica - Living by W/Days and Weekends

Ja, vad skoj med listor säger jag som gör dem regelbundet. Fin start på din kategori!

Svar: Tack fina Weronica! Imorgon kommer en ny :)
Little miss fix it

2015-09-28 @ 16:52:40
URL: http://www.weronica.daysweekends.com
Postat av: Nilla Tankebubblor

Vilken härlig lista! Som gjord för september.

Svar: Får se om jag hanterar oktober lika väl då ;)
Little miss fix it

2015-09-28 @ 18:05:07
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Emm

Ett tag sen sist jag kommenterade så slänger iväg ett hej och jodå din lista gillade jag. Och färgen på din badhandduk. Nu längtar jag till havet:)

Svar: Tack för din kommentar! Kul att du gillar. Handduken är Ikeas Fräjen, fin färg och skön kvalitet. Tog ett isande dopp så sent som igår. Simma lungt ;)
Little miss fix it

2015-09-28 @ 22:49:54
Postat av: Sophia

Jag gillade också listan! Kul att få inblick i vad du gillar personligen utan att behöva skriva privata saker. Ha en härlig höst! Kram

Svar: Åh, roligt att höra! Tack detsamma!
Little miss fix it

2015-09-29 @ 09:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback