God fortsättning!

Nu har vi firat jul i dagarna tre och idag åkte gästerna hem. Julgransdekorationerna är de samma men i år har vi en tall istället för gran. Planen var att ha en spinkig liten historia som inte skulle vara så skrymmande men det blev precis tvärtom så jag antar att vi måste njuta lite extra intensivt eftersom vi får plundra den redan i veckan om vi ska få plats med nyårsfirandet.
 
 
Precis som i fjol kom Tomten om natten och lämnade alla paket, men istället för en liten tomtenissa så kom den riktiga tomten med stora kängor och lämnade snöiga spår på mattan...

 
Han måtte haft väldigt bråttom för han hann inte ens äta upp pepparkakorna som vi lämnat framme på bordet kvällen innan, och dessutom glömde han både luvan och glasögonen.

 
Men grötfatet var nästan länsat och det är ju inte så konstigt om hungern gör sig påmind eftersom det är väldigt långt från Tomtens rike.

 
När gästerna kom drack vi champagne och firade Jespers nya jobb lite extra. Jag tror bestämt att vi ska hitta något att fira med champagne varje jul för det vore en himla trevlig tradition.

 
Varje år är det likadant hemma hos oss; "-Brukar vi äta före eller efter Kalle, och kommer Tomten en gång till eller hade han lämnat en säck med klappar hemma hos farmor och farfar också?"
I år gjorde vi så här och det är nog så det brukar vara ändå; Fika till Kalle och så hittas den där extrasäcken med klappar (alt. att Tomten kommer, men för två år sedan hade han så läskiga ögon (tomtemask är väl ändå djävlens påfund) att han icke göra sig besvär enligt Marsipanrosen) och sen blir det julbord.
 
 
Jag gjorde en enkel dukning med kökshanddukar (Tekla från IKEA) som agerade både tablett och servett.
 
 
Vid det här laget efter middagen stod magen i fyra hörn och Boo hade somnat efter att legot var färdigbyggt och med den önskade Bamse-gosedjuret tätt under armen. Så här dags är det hög tid för julklappsspelet. Det är sextonde året i rad vi gör detta istället för att hetsa med individuella julklappar till hela tjocka släkten. För att undvika en hoper skitsaker som blir liggade i byrålådorna har vi med tiden förfinat reglerna men efter ettochetthalvt decennium var det dags för ännu ett nytt grepp. Så i år var regeln att alla klappar var tvugna att vara återbrukade. Loppisfynd eller helt sonika saker som man själv inte använder men som kan passa någon annan. Aldrig har vi skrattat så mycket på ett julklappsspel för i ärlighetens namn så var hetsen över att stjäla varandras klappar i runda två ganska ljummen och vissa saker, ja de fick helt sonika fara direkt till Röda Korset efter att slutsignalen ljöd.

 
Igår blev det stora pyssel och filmdagen och dessutom togs chokladkakehuset av daga, precis sådär avslappnad som juldagen ska vara tycker jag.
 
 
Idag har vi inte heller gjort många knop. När gästerna hade vinkats av och Jesper åkte och fiskade så passade Boo och jag på att testa alla julklappar. Och fika. De stora påsarna med saffransbullar som fyllt frysen börjar så smått att sina. Ingen dum jul faktiskt på det stora hela, ingen dum jul alls.

 
Imorgon blir det jobb igen i några dagar innan vi ger oss på årets sista firande. Hoppas att ni haft en skön och lugn helg tillsammans.
 
God fortsättning!
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Kommentarer
Postat av: Annatotti

Men alltså hallå, kan jag få fira jul med er nästa år? Verkar ju vara ett magiskt upplägg! Och bilderna! Och tallen! Älskar't!

2016-12-26 @ 21:08:28
Postat av: Anonym

Äntligen syns du i mitt föde igen nu när du är tillbaka på egen adress. Tack för det! Har verkligen saknat det som kommer ur både kamera och tangentbord hos dig!

2016-12-26 @ 21:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback