Miscellaneous w5/2017

Söndag igen och det känns som en bra dag att damma av den gamla kategorin med gott och blandat innehåll. Det är bråda dagar på jobbet med två projekt i slutskedet av förfrågningsunderlaget (dokumentet som kunden använder vid upphandling av byggentreprenaden) vilket märks då mina tankar i ren protest dras till avkoppling och drömmar om våren.
 
 Först ut är en pyjamas från svenska Nufferton, nytt spännade märke som slog upp portarna i somras. Jag har aldrig varit typen som byter om till mjukisbyxor efter jobbet. Däremot har jag inga som helst problem att bo i pyjamasen en hel helg. Min favorit från Lexington har varit en trotjänare i över femton år men nu går det inte att blunda för att det är dags för en ersättare, hoppas att min storlek snart finns i lager igen.
 
 
Och medan jag ändå är i farten så skulle ett par matchande Hums inneskor bli pricken över i. Hundraåringens kalla golv tillåter inget annat än toffelhjältar och det vore lyxigt att utmana mina Birkenstock i rollen.
 
 
Från sorglösa helger till hardcore vardagspussel för just nu är vi mellan matkassar. Eller det har vi varit en längre tid men efter att ha vant mig under tre år med färdigplanerade middagar har vi fortfarande inte riktigt fått snurr på vardagsmaten. Dessutom äter jag sedan april betydligt mindre kött vilket gör att jag är i stort behov av en inpirationsboost på den fronten. Läste om konceptet Min Farm som innebär en matkasse från lokala bönder. Vilken dröm! Även om jag redan idag försöker handla mycket lokala varor så hade det varit så häftigt att gynna de småskaliga jordbruken i närområdet utan att ge större delen av vinsten till mellanhänder. Ännu finns inte Min Farm i Kalmartrakten men ju fler som visar inresset desto större är chansen att drömmen blir verklighet.
 
 
Appropå närodlat så är egenodlat kanske den största lyxen. Förutom frukt och bär som sköter sig självt i trädgården så brukar jag inte kunna hålla mig från att odla kryddor och lite sallader i lådorna på altanen. I år tänkte jag ta det till nästa nivå och tillsammans med fem väninnor kommer jag under våren ha en bokcirkel utifrån Skillnadens Trädgård som avslutas med en inspirationsföreläsning i slutet av maj med Sara Bäckmo i egen hög person, ni hittar hennes härliga trädgårdsblogg här och boken här.
 
 
Veckans lista blev kort men nu är det dags för mig att krypa i den luggslitna pyjamasen och ta kväll.
Spara
Spara
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback