Tysken, fransmannen & Bellman

Egentligen är det här ingen riktig Bellmanhistoria, snarare en triss i glas. Sedan i våras äter jag så gott som glutenfritt - jippi säger min mage, tusan vad krångligt säger min hjärna och hjälp jag svämmar över säger skafferiet sedan ris-majs-durra-och allt-vad-de-heter-mjölen har flyttat in. Inte bara för mjölen utan också för resten av torrvarorna och även matlådor tänker jag att fina burkar från tyska Weck kan konkurrera ut plasten en gång för alla och de är ju, förutom praktiska, så fina att de inte behöver gömmas bakom skåpsluckor. Jag återkommer när de flyttat in.
 
 
Appropå flytta in, ända sedan jag och Jesper flyttade ihop strax efter millenieskiftet så har våra basglas bestått av franska Duralex Picardie. De är så gott som outslitliga, förutom för diskmaskinen som kantstöter något varje år. På torpet har vi de mindre tumbler-glasen och förut kunde man hitta dessa glas på loppis men senaste året/åren har intresset tydligen varit stort för det var länge sedan jag sprang på något och nu börjar det faktiskt bli glesare mellan glasen i köksskåpet. Lämpligt nog scrollade jag nyss över en svensk sajt med bra priser, tipstack till Weronica.
 
 
Ni vet den där frågan som brukar ställas i intervjuer: "-Ditt dyraste felköp?", kanske främst inom modebranschen men även vid hemma hos-reportage i inredningsmagasinen? På den frågan hade jag svarat "Pallovasen". Visst är den vacker så det förslår men sorligt ofta får den se sig utkonkurrerar av mer praktiska kollegor, för nästan inga av mina buketter vare sig privat eller för jobb, är långa nog för att göra den rättvisa. Nyss hemkommen från Gotland har jag den mindre varianten färskt i minnet, jag såg den i G.A.D's butik och den skulle faktiskt passa mina snittblommor bättre. Och formen är ju som sagt så otroligt vacker. Något riktigt behov finns ju egentligen inte i den här Bellman-historien, så en liten Pallo-vas hamnar snarare på villhöver-listan.
 
 
Bilder via Pinterest: 1 | 2 | 3

Kommentarer
Postat av: fasligtsja.blogg.se

Snyggt! Jag avskyr plastburkar, så jag har nästan bara glas hemma.

2017-06-10 @ 22:46:49
URL: http://fasligtsja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback