Svart mannekäng

Jag har hamnat i ett grymt Little Miss Fix mode och syr, gjuter betong, spacklar hallväggar och ritar på en lösning på trappräcke ungefär samtidigt just nu. Älska pysseltid! Imorse kunde jag bocka av ett av alla fix som stått på den mentala listan, att klä om Claire - min provdocka, kommer ni ihåg? Jag har den som dekoration och ibland hänger jag en sjal eller något plagg på den för att få en förändring i interiören. Direkt när jag köpte den så såg jag den svart framför mig (tänk er Kate goes Naomi) både för att det passar bättre in hemma hos oss och för att klädseln var lite smutsig. Så här gick det till:

Först skruvade jag isär alla delar och slipade av dem med sandpapper för att rugga upp en fästyta för sprayfärgen och sen sprayade jag i många tunna lager för att färgen inte skulle rinna. Perfekt utomhusgöra en mulen sommardag.





Sen köpte jag ett stretchigt jerseytyg och samlade de verktyg jag behövde:
sax, nålar, krita och tråd.





Då var det dags att få till mönstret på den nya klädseln och jag lade det nya tyget räta mot räta i dubbelt lager, ritade med kritan runt den gamla klädseln och klippte med 1 cm sömnsmån och nålade ihop sidorna.






Fram med symaskinen och här använde jag en stretchsöm på min gamla Husqvarna eftersom överdraget sitter tight och tyget är flexibelt.





När jag sytt båda sidorna klippte jag bort överflödigt tyg längs med sömmen.




Dags för påklädning, äntligen blir hon anständig igen.




Före:



Efter:

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Jag är supernöjd! Det blev så mycket snyggare med en enhetlig färg som dessutom passar bra med övriga detaljer  här hemma.


Kommentarer
Postat av: tinajo

Mycket snajsigt - duktigt av dig! :-)

2011-08-14 @ 12:22:20
URL: http://www.tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: Hildur - fixa&dona

Tittade senast imorse på min alldeles egna mannekäng och funderade på om jag skulle måla tyget eller faktiskt lägga ner lite mer tid och sy ett nytt överdrag. Nu har jag ju i alla fall fått en fin fin beskrivning hur jag ska gå tillväga. Tack för det!

2011-08-14 @ 13:21:41
URL: http://www.fixaodona.se
Postat av: [room] by sofie

Gud vad du är fixig!!! Sååå härligt att se. Supersnyggt i svart. Jag hoppas när du har möjlighet, att du svänger förbi mig i Lund och smittar av dig, ...när jag är klar med mitt showroom/studio. Kommer ha min symaskin framme och jag hoppas verkligen på att bli riktigt god vän med den :)))) !!!



KRam kram från en mitt i flytten :)

2011-08-14 @ 13:51:33
URL: http://www.roombysofie.blogspot.com
Postat av: Linda

Mycket fin bidde den!!!

2011-08-14 @ 15:31:57
Postat av: Sara - Little Miss Fix It

Sofie: Tack du söta! Jag kan inte vänta tills jag får komma och hälsa på dig (och din nya best friend?!) i din studio!! Det ska bli så kul att följa dig... :) Stor kram

2011-08-15 @ 00:24:01
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Tack snälla vilken toppen idé, nu kan även min provdocka få nytt liv och slippa stå i gömd i garderoben

Cecilia

2011-08-15 @ 17:35:32
URL: http://www.middagskorgen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback