Chicken steps

En dag i taget. Så himla svårt när de tenderar att attackera i flock, dagarna, men jag kämpar på med att ta det lugnt och vila huvudet från allt som gör mer skada än nytta. Så något jag inte låter vila utan snarare göder är mina drömmar för varför ska man skjuta drömmiga saker på framtiden? Vi har ju faktiskt inte en endaste aning om vad som väntar imorgon egentligen. En sån grej är det här med höns, ända sedan vi bodde på Folkungagatan har en "ansökan om djurhållning inom detaljplanerat område" legat redo på min hårddisk. Men Jesper har inte varit det minsta redo att bli med höns, förrän nu. Så jag plitar i den där ansökan för fullt (vår kommun kräver en ganska omfattande/formell ansökan med planritning och detaljer), pratar med grannar och funderar på bästa hönshus-lösningen. Målbilden är kulörpaletten från Anna Billings hönor i boken Alla hönsen hemma. Om ni vill delar jag gärna med mig av processen under tiden.
 
 
Lite andra bebisar i huset är dessa små Ginko biloba-träd. Vet ni att just denna art är lika gammal som dinosaurierna? Inte utan att Boo, som är helt dino-tokig, blev lite impad av detta. Själv är jag som en hönsmamma då min förra Ginko plötsligt tappade alla blad från en dag till en annan.
 
 
Solen tokstrålar idag och jag förundras alltid av det magiska ljuset som blir i vardagsrummet på nedervåningen. Älskar att sitta vid matbordet i burspråket där ljuset flödar. Kan det var våren som tar sin första trevande steg?
 
 
Idag ska jag dels träffa C-G, min terapeut som hjälper mig vara lite snällare mot mig själv, och även min f  d chef som inspirerar på så många plan. En promenad, ett samtal och jag är förhoppningsvis ännu ett litet steg närmare en mer hållbar framtid - är så himla glad över att jag är omgiven av så mycket kloka människor.
 

Kommentarer
Postat av: Lillemmish - mode

ha en fin dag

/Lillemmish

2017-03-15 @ 13:10:26
URL: http://nouw.com/lillemmish
Postat av: Emma T

Drömmar är väl till för att förverkliga :) Ser med spänning fram emot fortsättningen.

2017-03-15 @ 21:29:46
URL: http://Http://emmassamling.wordpress.com
Postat av: Hanna

Omgiven av fina människor och av bilderna att dömma fina ting. Ginko är en favorit men jag har svårt att hitta hos florist. Får leta vidare :-)

2017-03-16 @ 08:59:51
Postat av: Christine

Det glädjes mig ända ner i tårna att höra att du mår lite bättre. Höns är så vackra! ÅH,,,köp sådana söta små med fjädrar på fötterna..Har någon löjlig dröm om att någon gång bo så att några hönor och en snäll tupp kan flytta in. Tänker så ofta på Karin Boyes dikt "i rörelse" den är så vacker och så klok. Bryt upp från det som är...förunderligt vacker är vårt äventyr...Heja dig!

2017-03-24 @ 05:28:14
Postat av: Lina

Min Ginko tappar sina löv varje höst och får nya fina på vårkanten 😊 Den är nu 1m hög.

2017-03-27 @ 21:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback