Kastanjer är det nya svarta

Först tack för alla kramar och pepp ni skickar åt vårt håll! Blir det inte snart en jungrufödsel av ren cyberkärlek då vet jag inte vad.
 
Appropå bebisar.
 
För någon månad sedan fastnade jag för en bild i mitt instagramflöde. Det var modebloggaren Gustav Broström som visade några små blad i små vaser. Ekollon tänker du. Men nehehäedå. Det var k a s t a n j e r. Jag som roat mig med att släpa hem ekollon i parti och minut i flera år gick igång direkt. Omväxling förnöjer ni vet, så på hemvägen efter att hämtning på förskolan den dagen så gick vi på kastanjejakt. Boom, efter bara ett par hundra meters promenad till en park blev det jackpot och ett tiotal kastanjer med begynnande svans lossades varsamt ur gräsmattan och fick följa med hem. Boo tyckte de var läskiga för vissa såg ut som maskar och jag är beredd att hålla med, men nu när de grott färdigt och börjat spira så är de så himla fina. Det bästa är visst att plocka dem på vårkanten när de fått vintervila, tydligen behövs en köldknäpp för att de ska kicka igång att gro. Eftersom vi haft en ganska segdragen vår kanske chansen fortfarande finns kvar utan att du behöver vänta till nästa år, så ut och och leta! Via Gustavs blogg finns en toppenguide till alldeles egna hipsterkastanjer.
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Christine

Vem kan inte älska kastanjer liksom...minnen virvlar omkring med tvillingsystern i trädgårdsföreningen i Göteborg, samlandes och sedan med hjälp av tandpetare fick mamma en hel bondgård av kastanjedjur hemma <3

2015-05-28 @ 07:06:45
Postat av: hemma

Wow, måste jag prova. Jag har testat med ekollon utan någon större framgång och det tar ju så låååång tid...
Tack för tipset!

Svar: Ja, det tar skitlång tid, men kastanjer som börjat gro går mycket snabbare :)
Little Miss Fix It

2015-06-02 @ 13:35:27
URL: http://erika-hemma.blogspot.se
Postat av: Benington.se

Fint! :)

Svar: Tack! :)
Little Miss Fix It

2015-06-03 @ 10:49:25
URL: http://benington.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback